Hevder drapet var en ulykke

Den 20 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Kristoffer Inderberg Bastiansen synes det er forferdelig det som skjedde drapsnatta. Han nekter likevel straffskyld etter tiltalen i Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristoffer Inderberg Bastiansen ble stukket ned med kniv og drept utenfor utestedet Catwalk i Oslo sentrum natt til 20. januar i fjor. Den da 19 år gamle mannen som ble pågrepet kort tid senere og er tiltalt for forsettlig drap.

Forferdelig

- Hva tenker du om det som skjedde den natten, spurte 20-åringens forsvarer, advokat Tor Erling Staff.

- Jeg synes det er helt forferdelig det som skjedde. Også med tanke på fornærmedes familie og hvordan de har hatt det, svarte den tiltalte.

- Hva med din egen familie, spurte Staff.

- De har også hatt det veldig vanskelig, innrømmet mannen.

Ble slikket

Sentralt i tiltaltes forklaring onsdag formiddag var et kvelertak som Bastiansen skal ha holdt rundt tiltaltes hals mens den tiltalte 20-åringen fektet med kniven bak ryggen. Foranledningen skal ha vært at tiltalte skal ha kommet en venn til unnsetning etter at det oppsto konflikt på utsiden av utestedet.

Foranledningen for hele konflikten var at kameraten sa han ble slikket på kinnet da han hadde vært inne i lokalet på utestedet.

Aktor Kristian Nicolaisen pekte på at tiltalte ikke hadde nevnt kvelertaket spesielt i de avhørene han har gjennomført med politiet.

- Masse blod

20-åringen forklarte at han ville komme vennen til unnsetning og slo til offeret. Da slåsskampen oppsto fikk tiltalte et slag i ansiktet og snudde seg rundt. Da skal Bastiansen ha tatt kvelertak på ham forklarte han til retten. Da grep tiltalte etter kniven.

- Jeg tok den opp og viftet med den mens han holdt kvelertak på meg. Mens jeg viftet så slapp han taket. Da jeg snudde meg så jeg masse blod. Jeg rev meg løs, fikk sjokk og løp fra stedet, forklarte tiltalte for dommer Sissel Domaas.

Aktor sa i sin innledning at det faktisk ikke var noen som hadde sett at Bastiansen ble knivstukket, men at det var politimannen som løp etter den tiltalte 20-åringen som først så kniven.

Flere kniver

Det ble påvist at Kristoffer Inderberg Bastiansen var blitt stukket i alt seks eller åtte ganger med kniv. Advokat Tor Erling Staff sådde tvil om det bare var hans klient som stakk offeret, eller om det var flere med kniv på stedet.

Tiltalte forklarte at også en av vennene hans bar kniv den aktuelle kvelden. I avhør skal vennen ha forklart at han rakte denne til tiltalte i kampens hete. Dette avviste imidlertid den tiltalte kategorisk.

(NTB)