MISTENKT: To tenåringer er mistenkt for drapet på en EU-migrant som i begynnelsen av august ble funnet død i en park i Huskvarna i Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
MISTENKT: To tenåringer er mistenkt for drapet på en EU-migrant som i begynnelsen av august ble funnet død i en park i Huskvarna i Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpixVis mer

Hevder drapsvideo sirkulerer i Sverige. De mistenkte er under 15 år gamle

Mannen i 50-åra ble funnet død i en park.

Drapet på en EU-migrant i begynnelsen av august, skaper i disse dager store overskrifter i Sverige.

I går ble en tenåring pågrepet for drapet på mannen i 50-åra, og i dag ble det klart at ytterligere en gutt er mistenkt for drapet. En av guttene skal ifølge svenske Aftonbladet være under 15 år gamle, og til sammen er nå fire gutter innblandet i saken. Tre av disse er under 15 år.

Etterforskningsleder Linda Schön bekrefter overfor avisa at de har gått bredt ut og snakker med mange.

- Vi snakker fremdeles med flere innblandede personer. Vi gjennomfører også tekniske og rettsmedisinske undersøkelser. På grunn av den pågående etterforskningen, kan jeg ikke gå inn på nøyaktig hvilke funn vi har gjort, sier hun.

- Uvanlig

Mannen ble funnet død i en park i sentrum av Huskvarna tidlig om morgenen den 8. august, og ifølge Aftonbladet skal mannen ha blitt grovt mishandlet kvelden i forveien.

De skriver også at det sirkulerer flere videoer av mishandlingen på sosiale medier, og at politiet har brukt disse i etterforskningen. Dette vil politiet ikke bekrefte.

Ingemar Eriksson, leder for politiets forebyggende avdeling i Jönköping, sier til Jönköpings-Posten at dette er en spesiell sak.

- Det er uvanlig at så unge mennesker er mistenkt for så grove lovbrudd. Jeg forstår at det oppstår både uro og rykter - ikke minst på skolene, sier han.

Sjikanert tidligere

Den avdøde mannen i 50-åra, skal ha vært i Sverige i fire uker. Han skal også ha hatt tilhold i en lokal menighet i disse ukene.

En talsperson for kirka har forklart at mannen er fra Romania, og beskriver ham som «et vennlig og elskverdig menneske».

Ifølge Aftonbladet er dette heller ikke første gang at mannen i 50-åra har blitt sjikanert av unge i området.