FEIL INFO?: Det var ikke andre enn Trude Drevland (H), hennes sønn og havnedirektøren på privatflyet fra Flesland til Venezia i fjor. Drevland har flere ganger sagt at slektninger av reder Torstein Hagen var med.
Foto: Håkon Eikesdal
FEIL INFO?: Det var ikke andre enn Trude Drevland (H), hennes sønn og havnedirektøren på privatflyet fra Flesland til Venezia i fjor. Drevland har flere ganger sagt at slektninger av reder Torstein Hagen var med. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Hevder Drevland innrømmer at hun feilinformerte om flypassasjerer

Ifølge BT.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke andre enn Trude Drevland (H), hennes sønn og havnedirektøren på privatflyet fra Flesland til Venezia i fjor. Drevland har flere ganger sagt at slektninger av reder Torstein Hagen var med.

Bergensordføreren har både på sin egen Facebook-side og i et intervju med Bergens Tidende sagt at privatjeten var i Norge for å hente slektninger av rederen, Torstein Hagen. Både på reisen nedover og på hjemveien var hans familiemedlemmer med, har Trude Drevland flere ganger sagt, skriver Bergens Tidende.

Fredag kveld bekreftet imidlertid ordføreren overfor Bergens Tidende at dette ikke var korrekt når det gjaldt utreisen fra Flesland til Venezia. Innrømmelsen kom etter at hun var blitt forelagt at BT hadde hentet inn opplysninger fra Avinor om turen.

Også havnedirektør Inge Tangerås, som kun var med privatjeten nedover til Italia, bekrefter at det ikke var andre passasjerer om bord på denne delen av turen.

- Jeg var alene fra Bergen og omland havnevesen. Så var det to andre passasjerer, Drevland og sønnen hennes, sier Tangerås.

Bergensordføreren forklarte torsdag kveld detaljert på sin egen Facebook-side om hva som skjedde da hun og sønnen ble hentet på Flesland 22. juni i fjor. Hun legger der vekt på at flyet ikke var sendt til Norge på grunn av henne.

«Saken er nemlig at rederen hadde sendt et fly til Norge for å hente noen familiemedlemmer og ville hente meg ettersom flyet likevel var i Norge. Etter at familien var plukket opp, gjorde flyet en kjapp stopp i Bergen», skriver Drevland på Facebook. Meldingen lå fortsatt ute søndag morgen.

(NTB)