Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venezuela:

Hevder dyrehage må slakte dyr for å mate andre

- På lørdag ble en geit slaktet og delt i fire for å mate kattedyrene, sier en ansatt ved dyrehagen.

KRISE: - Parken opplever sin største krise siden opprettelsen for 45 år siden, sier parkens forvalter Aron Montiel. Dette bildet er ikke av dyra i den aktuelle dyrehagen. Illustrasjonsfoto: Ali Jarekji / Reuters / NTB Scanpix
KRISE: - Parken opplever sin største krise siden opprettelsen for 45 år siden, sier parkens forvalter Aron Montiel. Dette bildet er ikke av dyra i den aktuelle dyrehagen. Illustrasjonsfoto: Ali Jarekji / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den økonomiske krisa i Venezuela tvinger en dyrehage i den oljerike delstaten Zulia til å slakte dyr for å skaffe nok mat til andre, ifølge en dyrehageansatt.

Budsjettkrise, inflasjon og matmangel gjør det umulig å tilby dyrene maten de trenger, noe som gjør at parken nå opplever sin største krise siden opprettelsen for 45 år siden, sier parkens forvalter Aron Montiel ved Parque Zoológico Metropolitano del Zulia i Maracaibo til Panorama.

Han viser til den triste skjebnen for det som var parkens juveler – et par utrydningstruede andeskondorer. De døde av sult.

Får mat én gang i uka

En ansatt forklarer til avisa at kattedyrene som omfatter tigre, løver, leoparder og pumaer skal spise mellom åtte og ti prosent av sin egen vekt hver dag.

Det vil si at for en tiger som veier 500 kilo, vil en ideell diett være 50 kilo kjøtt hver dag. Men krisen gjør at dyrene får mat én gang i uka, og parkens 80 kjøttetende dyr viser nå alvorlig underernæring.

Journalist Lenin Danieri har lagt ut bilder på Twitter som viser radmagre løver og tigre.

TETT PÅ: Unike bilder av «løveviskeren» Kevin Richardson viser hans helt spesielle forhold til to løver. Video: Youtube / Go Pro Les mer her: https://www.dagbladet.no/nyheter/loven-lusker-i-det-lange-gresset-plutselig-kaster-den-seg-mot-ham/68600972 Vis mer

Slaktes for å mate andre

En ansatt i parken hevder overfor Panorama at parken nå ser seg nødt til å slakte dyr for å mate andre.

- På lørdag ble en geit slaktet og delt i fire for å mate kattedyrene. Vi har også måtte drepe flodsvin, tre halsbåndpekarier og bøfler for å mate andre dyr.

Parkens direktør Elio Ríos sier til colombianske Noticias Caracol at dyrene som er blitt brukt som fôr til andre dyr er blitt avlivet «av humanitære årsaker overfor dette dyret».

Det avlivede dyret blir deretter dyremat for parkens kjøttetende dyr, forklarer direktøren.

Parken lider også av vannmangel. Flere av vanntankene er ødelagte, og tankbilene som leverer vann, kommer ikke lenger regelmessig.

Under Panoramas reportasje var det rundt 50 besøkende. En av dem hadde med seg en flaske filtrert kaldt vann. Hun gikk bort til buret der en jaguar holder til og ga dyret vann.

- Det stakkars dyret har ikke noe å drikke i buret. Dyret drakk alt vannet jeg ga den, sier hun.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!