Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder en av IS-sjefens mest betrodde menn er drept

- Drept i luftangrep.

IS-LEDEREN: En rekke irakiske kilder hevder lørdag kveld at en ab Abu Bakr al-Baghdadis mest betrodde menn er drept. Foto: AFP / NTB scanpix
IS-LEDEREN: En rekke irakiske kilder hevder lørdag kveld at en ab Abu Bakr al-Baghdadis mest betrodde menn er drept. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Assi Ali Nasser Al-Obeidi er drept i et luftangrep i Bervaneh-regionen i Anbar-provinsen i Irak.

Det hevder den irakiske hæren i en pressemelding i kveld.

Meldingen er gjengitt av en rekke irakiske journalister og den respekterte terrorforskeren Sajad Jiyad. Også flere andre kilder i Midtøsten melder om dødsfallet lørdag kveld - iranske Press TV og Fars News, Shia Post og journalisten Zaid Benjamin.

Rapportene om al-Obeidis død må foreløpig taes med en klype salt - det er også blitt meldt at Abu Ali al-Anbari er drept, som hadde samme posisjon i IS. Han skal imidlertid bare ha blitt skadd.

Al-Obeidi er opprinnelig fra Hawija nord for Bagdad, og har - som flere andre ledere i IS - fortid i den irakiske hæren. Han var oberst av grad da han ble arrestert etter å ha desertert. Han ble da satt i det beryktede Abu Ghraib-fengselet, hvorpå han klarte å rømme i 2013.

Etter dette sluttet han seg til IS, der han fikk navnet Abu Omar al-Obeidi, og raskt ble sjef for militærrådet i terrorgruppa.

Han var en svært betrodd mann for IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi - og hvis meldingen medfører riktighet er det en seier for den irakiske hæren.

Dagbladet skrev i 2014 om hvordan flere av Saddam Husseins gamle generaler nå har sentrale roller i IS.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media