Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder etterlyst terrorenke deltar i ny IS-video. Oppfordrer til angrep mot Frankrike

Poserer med våpen.

TROLIG I NY VIDEO: Franske myndigheter undersøker nå om en ny IS-video viser den terroretterlyste kvinnen Hayat Boumeddiene. Hun er etterlyst etter angrepene i Paris i januar. Foto: AP Photo/Prefecture de Police de Paris
TROLIG I NY VIDEO: Franske myndigheter undersøker nå om en ny IS-video viser den terroretterlyste kvinnen Hayat Boumeddiene. Hun er etterlyst etter angrepene i Paris i januar. Foto: AP Photo/Prefecture de Police de Paris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Franske myndigheter undersøker nå om en ny IS-video viser den terroretterlyste kvinnen Hayat Boumeddiene (26).

Hayat var konen til Amedy Coulibaly som deltok i terroren i Paris i 9. januar. Terroristen drepte fire personer og omkom selv.

Nå melder flere internasjonale medier, blant annet CNN, at Hayat Boumeddiene figurerer i en IS-video med tittelen «Blow Up France 2». Videoen skal ha blitt publisert tirsdag og viser IS-krigere som hyller angrepene mot Frankrike og oppfordrer til nye terrorhandlinger.

I videoen står en kvinne siden av en person som uttaler seg. Kvinnen har kamuflasjedrakt og holder våpen.

- Franske myndigheter undersøker om dette kan være Hayat Boumeddiene, sier en kilde til CNN.

Trolig i Syria Det er tidligere blitt spekulert i at Boumeddiene har oppholdt seg i Syria.

Kvinnen er etterlyst etter terrorangrepene i Paris og skal ifølge flere medier ha flyktet fra Frankrike kort tid før terrorangrepene i Paris. Hun skal ha reist fra Paris til Madrid 2. januar og videre fra den spanske hovedstaden til Istanbul.

Deretter skal hun ha reist fra Istanbul til byen Sanliurfa som grenser til Syria.

Telefonlogg Ifølge tyrkiske myndigheter krysset hun grensa til Syria 8. februar - samme dag som kjæresten og terroristen Amedy Coulibaly skjøt og drepte en politikvinne sør for Paris.

- Overvåkingsbilder viser henne på flyplassen (i Istanbul), sa utenriksministeren Mevlut Cavusoglu til det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia.

- Så krysset hun grensen til Syria 8. januar. Det kan vi slå fast basert på telefonlogger, sier han.

Overvåkningsbilder fra Syria-grensa skal også ha vist Boumeddiene som forlater Tyrkia.

Ifølge BBC ble det registrert aktivitet på den etterlyste kvinnens telefon mens hun har vært i Syria.

DREPT: Terroristen Amedy Coulibaly (t.v.) døde etter terrorangrep i Frankrike i januar. Kona Hayat Boumddiene er etterlyst av fransk politi, men fortsatt på frifot. Foto: AP Photo/Prefecture de Police de Paris
DREPT: Terroristen Amedy Coulibaly (t.v.) døde etter terrorangrep i Frankrike i januar. Kona Hayat Boumddiene er etterlyst av fransk politi, men fortsatt på frifot. Foto: AP Photo/Prefecture de Police de Paris Vis mer