Hevder etterretningssjef delte sex-detaljer

Dansk etterretningssjef skal ha delt intime detaljer om den nå lekkasje-siktede lederen for en annen dansk etterretningsorganisasjon.

- DELTE: Dokuemter og kilder som avisa Berlingske har fått tilgang til viser at PET-sjef Finn Borch Andersen skal ha delt intim info om sin tidligere kollega i Forsvarets etterretningstjeneste. Arkivfoto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix / NTB
- DELTE: Dokuemter og kilder som avisa Berlingske har fått tilgang til viser at PET-sjef Finn Borch Andersen skal ha delt intim info om sin tidligere kollega i Forsvarets etterretningstjeneste. Arkivfoto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer ble det tatt ut siktelse mot tidligere leder av danske Forsvarets Etterretningstjeneste (FE), Lars Findsen. Han er siktet for å ha lekket statshemmeligheter til journalister, familiemedlemmer og en kollega.

I løpet av etterforskningen ble Findsen overvåket av Danmarks andre etterretningsorganisasjon: Politiets etterretningstjeneste (PET).

Nå anklages sjefen for PET for å ha lekket intime detaljer fra overvåkningen til flere danske toppolitikere, skriver avisa Berlingske.

SIKTET: Tidligere sjef i Forsvarets etterretningstjeneste (FE) Lars Findsen. Foto: Ritzau / NTB
SIKTET: Tidligere sjef i Forsvarets etterretningstjeneste (FE) Lars Findsen. Foto: Ritzau / NTB Vis mer

Sex og gamle sykler

Dokumenter avisa har fått tilgang til og intervjuer de har gjort med kilder viser at PET-sjef Finn Borch Andersen blant annet skal ha delt detaljer om at Findsen liker S/M-sex, altså sadomasochistisk sex som kan innebære bondage eller å påføre parneren smerte.

Andersen skal også han har antydet at Findsen er typen som kunne funnet på å stjele sykkelen din. Bakgrunnen for dette var at han skal ha tatt med seg noen gamle sykler som skulle kastes hjem.

Andersen skal ha funnet ut om detaljene gjennom totalovervåkningen av Findsens hjem i forbindelse med etterforskningen av lekkasjene.

Ikke del av siktelsen

Verken Findsens sexliv eller eventuelle sykkeltyveri er en del av siktelsen mot ham, skriver Berlingske.

- Det kan se ut som om brifingene har hatt mer karakter av å være en svertekampanje, enn en saklig behandling av saken, sier jusprofessor Lasse Lund Madsen ved Aarhus Universitet til Berlingske.

Tidligere sjefsanalytiker i FE, Jacob Kaarsbo er tydelig på hva han mener om saken.

- Det likner på både et forsøk på justismord og karakterdrap, sier han.

PET-sjefen sier til avisa at han verken kan bekrefte eller avkrefte hvilke eller hva slags opplysninger han har delt i fortrolige brifinger. Han kan heller ikke opplyse om hva innholdet i brifingene har vært. Han kan likevel avvise at det har blitt delt usaklige opplysninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer