Hevder farsdrapet var et uhell

18-åringen som er tiltalt for å ha skutt og drept sin far på Reinøya i Finnmark i juni i fjor, hevder at det hele var et uhell. - Jeg skulle skyte en kråke, sa sønnen i retten tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bernt Alfred Lillebo (52) ble funnet drept like ved hytta si på Reinøya i fjor sommer. Inne på fastlandet fant politiet bilen hans forlatt på en øde skogsvei. Den manglet nummerskilter.

Lillebos sønn, som da var 17 år gammel, og en ett år eldre kamerat, ble mistenkt og etterlyst via Interpol. Etter en drøy uke meldte de seg for politiet i den danske byen Kolding.

De to guttene forklarte først at de hadde avfyrt ett haglskudd hver mot Lillebo, men etter hvert endret den eldste gutten sin forklaring. Han hevder nå at det kun var offerets sønn som skjøt.

- Det bare skjedde

I Hammerfest herredsrett innrømmet sønnen tirsdag at han avfyrte det første skuddet mot faren. Lillebo sto nede i fjæra og ordnet et fiskegarn, og sønnen sto like bak da det første dødelige skuddet gikk av.

- Jeg siktet på en kråke, sa sønnen i retten.

Han hevder han ikke var påvirket av rusmidler.

- Jeg vet ikke hvorfor det skjedde. Det bare skjedde, sa 18-åringen stille.

Skylder på kameraten

Etter at faren hadde falt om, ladet sønnen haglgeværet en gang til. Ifølge sønnen skal da kameraten, som hele tiden hadde stått like ved siden av ham, ha tatt våpenet fra ham. Kameraten skal så ha avfyrt det andre skuddet mot Lillebos ansikt. Dette skuddet ble avfyrt på mindre enn en meters hold, mener politiet.

Spørsmålet om hvem som skjøt det andre skuddet kan bli omstridt i retten, for påtalemyndigheten har ikke tiltalt kameraten for drap - kun medvirkning til å skjule drapet og medvirkning til flukten.(NTB)