Clinton Foundation

Hevder FBI har gjenopptatt Clinton-gransking: «En farse»

Det amerikanske føderale politiet FBI har gjenopptatt granskingen av stiftelsen til Bill og Hillary Clinton, ifølge amerikanske medier. 

STYRER: Tidligere president Bill Clinton, tidligere presidentkandidat og utenriksminister Hillary Clinton og ekteparets datter Chelsea sitter i styret til Clinton Foundation. Foto: Paul J. Richards / AFP / NTB Scanpix
STYRER: Tidligere president Bill Clinton, tidligere presidentkandidat og utenriksminister Hillary Clinton og ekteparets datter Chelsea sitter i styret til Clinton Foundation. Foto: Paul J. Richards / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

New York Times melder at kilder med kjennskap til saken sier at folk tilknyttet Clinton Foundation igjen har fått spørsmål fra FBI. Spørsmålene dreier seg blant annet om det er blitt gitt penger til stiftelsen i bytte mot politiske tjenester.

Også nyhetsbyrået AP, CNN og det politiske nettstedet The Hill skriver fredag at føderale etterforskere undersøker pengegaver som ble gitt mens Hillary Clinton var utenriksminister fra 2009 til 2013.

Nyhetsbyrået APs ikke navngitte kilde sier etterforskningen har pågått i flere måneder.

Ingen bekreftelse

Justisdepartementet vil ikke bekrefte at det pågår en slik gransking, men i november ble det kjent at det vurderer å granske en omstridt uranavtale som omfattet en av stiftelsens givere.

Clinton-stiftelsen har avvist alle beskyldningene og hevder anklagene er politisk motivert. Stiftelsen har gjentatte ganger bevist at påstandene er feil, sier talsmann Craig Minassian i en uttalelse fredag.

FBI avsluttet en tidligere etterforskning av saken i 2016 på grunn av mangel på bevis. President Donald Trump har imidlertid uttalt at etterforskningen burde gjenopptas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer