Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder flygiganter forbereder Norwegian-bud: Tanken er at Ryanair overtar Norwegians kortruter

Det melder en spansk avis, ifølge E24.

- VIL KJØPE NORWEGIAN: Aksjonærer i IAG jobber for å få ledelsen til å samarbeide med Ryanair om å kjøpe norske Norwegian, skriver den spanske avisen Expansion ifølge E24. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- VIL KJØPE NORWEGIAN: Aksjonærer i IAG jobber for å få ledelsen til å samarbeide med Ryanair om å kjøpe norske Norwegian, skriver den spanske avisen Expansion ifølge E24. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et London-fond med eierandeler i flygiganten IAG oppfordrer selskapet til å samarbeide med Ryanair for å sikre et kjøp av flyselskapet Norwegian, melder den spanske avisa Expansion, ifølge E24 som først omtalte saken i Norge.

- Investorer forsøker å forstå flere faktorer i Norwegians operasjon, som selskapets potensielle fremtidige verdsettelse, fremtidige investeringer, langsiktige flyleie, gjeld og mulige synergier. Ryanair kan slå seg sammen med IAG med en felles tilnærming, sier Mark Manduca, analytiker i Bank of America Marril Lynch, til den spanske avisa, ifølge E24.

Tanken skal være at IAG beholder Norwegians langdistansedrift, mens Ryanair beholder kortrutene, ifølge nettstedet.

Ingen av selskapene har ønsket å kommentere saken overfor den spanske avisen.

- Generelt sett vil jeg si at når slike ting er på gang, er det typisk at det er utrolig mye spekulasjoner. Om de er satt ut bevisst eller bare er spekulasjoner for å ha noe å skrive om, det er umulig å vite, sier BI-professor Eli Moen til E24.

Norwegian har fått mye oppmerksomhet de siste ukene, etter at det ble kjent at International Airlines Group (IAG), som blant annet eier British Airways, vurderer å kjøpe selskapet.

Avviste to bud

Fredag ble det imidlertid meldt at styret i Norwegian har avvist to konkrete bud fra IAG om kjøp av det norske selskapet.

Ifølge presentasjonsmateriale fra IAG i anledning selskapets førstekvartalsresultat fremgår det at selskapet «har hatt kontakt med Norwegian-styret om et mulig bud, uten å oppnå enighet», ifølge Dagens Næringsliv.

- Budene er vurdert sammen med Norwegians finansielle og juridiske rådgivere og ble enstemmig avvist på grunnlag av at de verdsatte Norwegian og utsiktene til selskapet for lavt, skriver Norwegian i en melding knyttet til nyheten om uenigheten med IAG.

Selskapet har også hatt andre beilere i kjølvannet av at IAG flagget sin interesse, uten at henvendelsene materialiserte seg i noe som helst, opplyser Norwegian.

Hvis prisen er riktig ...

Selskapet hadde en gjeld på 24,7 milliarder kroner og egenkapital på 2,1 milliarder kroner kom det fram da Norwegian la fram kvartalsresultatet sitt nylig. Det er før selskapet har gjennomført innhenting av 1,5 milliarder kroner i frisk egenkapital, ifølge DN.

Selv om styret ikke ønsker å selge, må det vurdere bud som kommer inn og gi en anbefaling til aksjonærene om de bør takke ja eller nei.

- Hvis prisen er riktig, er alt til salgs, sa konsernsjef Bjørn Kjos til Bloomberg da han presenterte flyselskapets kvartalstall 26. april.

Vurderer mulighetene

«IAG vurderer nå sine muligheter knyttet til Norwegian», heter det videre i presentasjonsmaterialet fra IAG.

Det er en snau måned siden britisk-spanske International Airlines Group - IAG - kjøpte seg opp til en eierandel på 4,6 prosent i Norwegian Air Shuttle og kunngjorde at de vurderte å by på hele selskapet. IAG eier blant annet British Airways og har eierinteresser som representerer en samlet flåte på 547 fly, ifølge NTB.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media