Hevder flygiganter forbereder Norwegian-bud: Tanken er at Ryanair overtar Norwegians kortruter

Det melder en spansk avis, ifølge E24.

- VIL KJØPE NORWEGIAN: Aksjonærer i IAG jobber for å få ledelsen til å samarbeide med Ryanair om å kjøpe norske Norwegian, skriver den spanske avisen Expansion ifølge E24. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- VIL KJØPE NORWEGIAN: Aksjonærer i IAG jobber for å få ledelsen til å samarbeide med Ryanair om å kjøpe norske Norwegian, skriver den spanske avisen Expansion ifølge E24. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et London-fond med eierandeler i flygiganten IAG oppfordrer selskapet til å samarbeide med Ryanair for å sikre et kjøp av flyselskapet Norwegian, melder den spanske avisa Expansion, ifølge E24 som først omtalte saken i Norge.

- Investorer forsøker å forstå flere faktorer i Norwegians operasjon, som selskapets potensielle fremtidige verdsettelse, fremtidige investeringer, langsiktige flyleie, gjeld og mulige synergier. Ryanair kan slå seg sammen med IAG med en felles tilnærming, sier Mark Manduca, analytiker i Bank of America Marril Lynch, til den spanske avisa, ifølge E24.

Tanken skal være at IAG beholder Norwegians langdistansedrift, mens Ryanair beholder kortrutene, ifølge nettstedet.

Ingen av selskapene har ønsket å kommentere saken overfor den spanske avisen.

- Generelt sett vil jeg si at når slike ting er på gang, er det typisk at det er utrolig mye spekulasjoner. Om de er satt ut bevisst eller bare er spekulasjoner for å ha noe å skrive om, det er umulig å vite, sier BI-professor Eli Moen til E24.

Norwegian har fått mye oppmerksomhet de siste ukene, etter at det ble kjent at International Airlines Group (IAG), som blant annet eier British Airways, vurderer å kjøpe selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer