NOTAT:  Et internt notat fra behandlingen av Syria-avtalen viser at Frp, her ved nestleder Per Sandberg og partlider Siv Jensen, ville gått med på å ta i mot 7500 flyktninger. Det er bare 500 færre enn Syria-avtalen Stortinget forhandlet seg fram og ble enige om. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NOTAT: Et internt notat fra behandlingen av Syria-avtalen viser at Frp, her ved nestleder Per Sandberg og partlider Siv Jensen, ville gått med på å ta i mot 7500 flyktninger. Det er bare 500 færre enn Syria-avtalen Stortinget forhandlet seg fram og ble enige om. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Hevder Frp ville ta imot 7.500 syriske flyktninger

Bare 500 færre enn den endelige Syria-avtalen foreslår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittsparti-politikere har kalt det uansvarlig å ta imot 8.000 flyktninger fra Syria. Men i et internt notat aksepterer Frp å ta imot 7.500 flyktninger fra landet.

VG har fått tilgang til notatet, som viser hvordan Frp og Høyre ville legge fram regjeringens syn. Notatet er datert 4. juni, dagen før Frp valgte å trekke seg fra forhandlingene på Stortinget.

Forhandlingene endte med et kompromiss om at Norge skal ta imot 8.000 syriske flyktninger over tre år. Det er 2.000 færre enn det Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sosialistisk Venstreparti hadde foreslått å ta imot over to år.

SV trakk seg fra forhandlingene. Det gjorde også Frp, men av motsatt årsak: Frp mente 8.000 flyktninger var for mange.

- Vi håper å overbevise folk om at de som har tatt denne avgjørelsen, er uansvarlige politikere. Vi skal drive valgkamp på denne saken og fortelle velgerne hvor uansvarlig dette er, sa Frps nestleder Per Sandberg da det ble klart at Norge skal ta imot 8.000 syriske flyktninger.

Men i notatet som VG nå sitter på, kommer det fram at Frp aksepterer 7.500 flyktninger, bare 500 færre enn det kompromisset endte opp med.

Sandberg sier han ikke var kjent med notatet, som var Frps forhandlingstilbud.

- Jeg kjenner ikke til noe forslag. Da hadde det blitt lagt fram for gruppen. At det foreligger arbeidsdokument til grunn i forhandlinger er helt normalt, sier Sandberg.

Ingen av de andre forhandlerne VG har vært i kontakt med har ønsket å kommentere saken.

(NTB)