Russland

Hevder FSB har avverget angrep

Russland hevder «ukrainske sabotører» forsøkte å angripe kjernekraftverk.

PÅGREPET: Bildet er hentet fra en video sluppet av den russiske etterretningstjenesten FSB, og er gjengitt i russiske statsmedier. Den hevdes å vise pågripelsen av det Russland påstår er en ukrainsk statsborger. Foto: Tass
PÅGREPET: Bildet er hentet fra en video sluppet av den russiske etterretningstjenesten FSB, og er gjengitt i russiske statsmedier. Den hevdes å vise pågripelsen av det Russland påstår er en ukrainsk statsborger. Foto: Tass Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statskontrollerte russiske nyhetsmedier melder torsdag morgen at FSB har forhindret to angrep ved kjernekraftverk i landet.

To personer myndighetene hevder er ukrainske statsborgere skal være pågrepet, og at de skal være rekruttert av den ukrainske etterretningstjenesten SVU.

Kreml hevder det de omtaler som «ukrainske sabotører» skal ha planlagt angrep på kjernekraftverkene Leningrad, som ligger like vest for St. Petersburg, og Kalinin i Tver fylke.

De angivelige angrepene fant ifølge russiske myndigheter sted 9. mai, samme dag som seiersdagen under andre verdenskrig markeres stort i Russland.

Påstandene er ikke kommentert fra ukrainsk hold.

En rekke sabotasjeaksjoner skal den siste tida ha funnet sted i Belgorod-regionen like ved grensa til Ukraina.

Russiske myndigheter anklager Ukraina for å stå bak, men det er to russiske grupperinger som har påtatt seg ansvaret for aksjonene.

Ukraina har nektet for å stå bak.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer