SKAL HA ØVD:  Den tyske storavisa Bild hevder Germanwings-piloten Andreas Lubitz skal ha øvd på nedstigningen som førte til at han med vilje styrtet flyet i de franske alpene i mars. Foto: NTB Scanpix
SKAL HA ØVD: Den tyske storavisa Bild hevder Germanwings-piloten Andreas Lubitz skal ha øvd på nedstigningen som førte til at han med vilje styrtet flyet i de franske alpene i mars. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hevder Germanwings-piloten øvde på den dødelige nedstigningen

Ifølge den tyske avisa Bild.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Andrepiloten Andreas Lubitz (27) som antas å ha tatt med seg sine passasjerer og kolleger i døden da han med vilje styrtet et Germanwings-fly i de franske alpene i mars, skal ha øvd på den dødelige nedstigningen samme dag.

Det skriver den tyske storavisa Bild (krever innlogging) tirsdag.

Bild siterer ifølge Reuters kilder som har tilgang til en rapport fra Frankrikes luftsikkerhetsmyndighet BEA. I rapporten skal det blant annet stå at Lubitz skal ha øvd på å redusere flyhøyden allerede på flighten før dødsstyrten, som tok liv av i alt 150 personer.

Utgis onsdag Rapporten som er en del-rapport, skal etter planen utgis onsdag.

Det var 24. mars i år at andrepiloten Andreas Lubitz låste kapteinen og resten av kabinbesetningen ute av cockpiten og begynte nedstigningen mot de franske alpene.

Googlet selvmordsmetoder I april ble det også kjent at dødspilot Andreas Lubitz skal ha lidd av depresjon og undersøkt selvmordsmetoder og hvordan cockpitørene fungerer. Ifølge nyhetsbyrået Associated Press var dette noe Lubitz gjorde de siste dagene før han styrtet Germanwings-flyet i alpene.

Ifølge påtalemyndigheten i Düsseldorf skal Lubitz både ha søkt etter medisinsk behandling på nettet - samt selvmordsmetoder.  

- I tillegg skal han i løpet av én dag ha brukt søkeord som involverer cockpitdører og deres sikkerhetsmetoder, sier aktoratets talsmann Ralf Herrenbrueck i en uttalelse.

Flight 4U9525 fra Barcelona til Dusseldorf var opprinnelig forsinket i 26 minutter - men tok av klokka 10.01 med 150 personer ombord.