- BLE HOLDT FANGET: 54-årigen ble funnet drept i 55-åringens leilighet i denne bygården i Oslo. Siktede har forklart at han ble sperret inne i sin egen bopel av avdøde. Foto: Torbjørn Berg/DAGBLADET
- BLE HOLDT FANGET: 54-årigen ble funnet drept i 55-åringens leilighet i denne bygården i Oslo. Siktede har forklart at han ble sperret inne i sin egen bopel av avdøde. Foto: Torbjørn Berg/DAGBLADETVis mer

Hevder han ble holdt fanget av avdøde

Siktet (55) hevder drapet på Oppsal i Oslo skjedde i nødverge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 55 år gammel mann hevder at ble holdt fanget av 54-åringen han nå er siktet for å ha drept, sier mannens forvarer Lars Eirik Mørk til Dagbladet.

- Han truet seg til å bli boende i siktedes bopel, og utøvde vold og trusler slik at han var redd for sitt eget liv. Til slutt så han ikke noen annen vei ut, sier forsvareren.

Avdøde ble funnet i går i siktedes leilighet på Oppsal i Oslo. 55-åringen, som er siktet for forsettlig drap, har erkjent de faktiske forhold, men kommer til å påberope seg selvforsvar, sier advokaten.

- Han sier at han var innelåst i leiligheten, og fryktet hva som kunne skje denne dagen, sier Mørk.

Vil ikke konkludere Avdøde ble først funnet i går, rundt ett døgn etter drapet, som følge av at 55-åringen tok kontakt med advokat Mørk og fortalte om det som hadde skjedd. Han varslet politiet klokka 14.54.

- Siktede ble pågrepet kort tid etter på en annen adresse, hos en venn, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

Hun sier siktede har forklart seg tydelig om det som har skjedd, men ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom de to personene, som begge er norske, eller forklaringen om frihetsberøvelse og trusler.

ÅSTEDET: Avdøde ble funnet ett døgn etter at drapet trolig fant sted. Foto: Torb'jørn Berg / Dagbladet
ÅSTEDET: Avdøde ble funnet ett døgn etter at drapet trolig fant sted. Foto: Torb'jørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Vi ønsker flere avhør med siktede før vi konkluderer med motiv eller foranledning, sier hun.

Forsvarer Mørk sier siktede og avdøde har kjent hverandre lenge, men at det først var på forsommeren at avdøde angivelig skal ha utøvd vold, pengeutpressing og framsatt trusler.

Hodeskader Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at 54-åringen døde som følge av hodeskader. Politiet sier de har kontroll på «de gjenstandene» som de tror ble brukt i drapet.

55-åringen framstilles trolig for varetektsfengsling i morgen, opplyser politiet.

- Nå kommer vi til å foreta avhør av naboer, som kan ha hørt noe, samt venner og bekjente av de involverte, sier Rohde.

 Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier de foreløpig ikke fortelle hva siktede har forklart i avhør. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier de foreløpig ikke fortelle hva siktede har forklart i avhør. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer