ÅSTEDET: Verd en taxiholdeplass utenfor utestedet Store Stå på Bislett ble 35 år gamle Einar Opsahl skutt og drept fra kloss hold natt til lørdag 18. juni.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ÅSTEDET: Verd en taxiholdeplass utenfor utestedet Store Stå på Bislett ble 35 år gamle Einar Opsahl skutt og drept fra kloss hold natt til lørdag 18. juni. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Hevder han ble truet til å ta i mot hasj og revolver

29-åringen, som sjekkes for drapet på Einar Opsahl (35), ble pågrepet med bag med 10 kilo hasj og en revolver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til tirsdag forrige uke, fire dager etter drapet på 35 år gamle Einar Opsahl, slo politiet til mot en leilighet ved Schous plass i Oslo.

I leiligheten ble fem personer pågrepet og siktet for grov narkotikaforbrytelse, deriblant en 29-åring med thailandsk bakgrunn. Etter det Dagbladet får opplyst var han hovedmålet for aksjonen. På soverommet der mannen ble pågrepet fant politiet en bag med 10 kilo hasj og en revolver.

Etter det Dagbladet erfarer har 29-åringen forklart til politiet at han måtte ta i mot bagen med narkotikaen og våpenet etter trusler fra andre.

- Min klient nekter straffskyld etter siktelsen, sier advokat Morten Engesbak, som ikke ønsker å kommentere Dagbladets opplysninger.
29-åringen nekter også for at han har noe med drapet på Einar Opsahl å gjøre.

- Holder seg unna Politiet anser 29-åringen som sentral i et kriminelt asiatisk miljø, et miljø politiet knytter til drapet. Miljøet beskrives som godt organisert og styres med sterk indre justis. Det er totalforbud å nevne andres navn til politiet.

29-åringen, har etter det Dagbladet forstår, ikke røpet hvem som truet ham til å ta i mot bagen. Personenes taushet gjør etterforskningen av drapet ekstra utfordrende.

PÅGREPET: I denne bygningen ved Schous plass i Oslo ble 29-åringen og fire andre personer pågrepet. Foto: Sindre Granly Meldalen
PÅGREPET: I denne bygningen ved Schous plass i Oslo ble 29-åringen og fire andre personer pågrepet. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer

Etter det Dagbladet erfarer jakter politiet på to-tre bestemte personer som knyttes til kretsen rundt den kriminelle gjengen Red Dragon.

- Vi kjenner til personer i et kriminelt miljø som vi vet har kunnskap om drapet, men de melder seg ikke til politet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å si hvor mange personer det er snakk om eller hva de vet.

- Vi tror de bevisst holder seg unna. Vi kommer ikke til å stoppe før vi får tak i dem, sier Rohde.

- Kan være på frifot Samtidig som politiet jakter på flere personer, har de grillet den varetektsfengslede 29-åringen om drapet.

Mannen har blitt avhørt fire ganger, tre av dem om drapet og bare en om narkotikasaken. Han er tidligere domfelt ni ganger for blant annet narkotikaforbrytelser, ran, torpedojobber, ladde våpen på offentlig sted og vold mot politiet.

DREPT: Einar Opsahl (35). FOTO: BENJAMIN A. WARD
DREPT: Einar Opsahl (35). FOTO: BENJAMIN A. WARD Vis mer

Fremdeles har ikke politiet siktet noen i drapssaken.

- Det kan være at gjerningsmannen fortsatt er på frifot og vi etterforsker med full styrke, sier Rohde.

NARKOSIKTET: 29-åringen er siktet for for grov narkotikaforbrytelse og besittelse av våpen. Han nekter straffskyld. Foto: Privat
NARKOSIKTET: 29-åringen er siktet for for grov narkotikaforbrytelse og besittelse av våpen. Han nekter straffskyld. Foto: Privat Vis mer