Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder han drepte i nødverge i egen leilighet

Den svenske 28-åringen forklarte seg i to timer.

 DRAPSTILTALTE HAR FORKLART SEG:  Politiet holdt vakt i går kveld utenfor bygården i Falsens gate på Grünerløkka der en mann ble funnet død etter at en drapssiktet svensk 28-åring selv ringte. Her innsatsleder Rune Bjørsvik. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET.
DRAPSTILTALTE HAR FORKLART SEG: Politiet holdt vakt i går kveld utenfor bygården i Falsens gate på Grünerløkka der en mann ble funnet død etter at en drapssiktet svensk 28-åring selv ringte. Her innsatsleder Rune Bjørsvik. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 28 år gamle svenske mannen som er siktet for forsettelig drap på en annen mann i Grünerløkka i Oslo lørdag, var i ettermiddag frisk nok til å la seg avhøre av politiet på den psykiatriske avdelingen han ble innlagt etter pågripelsen.

- Han har forklart at han drepte i nødverge. Situasjonen har fått et veldig tragisk utfall, og han er sterkt preget av det som har skjedd, opplyser advokat Martine Finbak i advokatformaet Hestenes og Dramer til Dagbladet.

Hun var selv til stede under det to timer lange avhøret på sykehuset, der 28-åringen fortsatt er innlagt.

Utførlig forklaring - Han har vært samarbeidsvillig overfor politiet, og har kommet med en utførlig forklaring rundt den tragiske situasjonen, sier advokat Finbak.

Det var 28-åringen selv som ringte politiet klokka 19 i går kveld om at han hadde drept en person i sin egen leilighet i Falsens gate.

Etter det Dagbladet forstår, vet nå politiet hvem den drepte der.

Ikke varslet Det eneste drapssiktedes forsvarer kan si om relasjonen mellom de to mennene etter avhøret i ettermiddag, er at drapsofferets pårørende ikke er varslet.

- Politiet har varslet at de vil komme med et utspill mandag om varetektsfengsling. Vi vil vurdere reaksjonen på det i forhold til mannens helsetilstand når den begjæringen kommer, sier forsvareren.

Politiinspektør Hanne Kristine Rohde sa på en pressekonferanse tidligere søndag at politiet har gjort flere beslag i leiligheten der drapsofferet ble funnet.

Søppelkasser I går kveld fraktet politiet blant annet bort søppelkassene fra bygården.

I følge VG Nett var den drepte ille tilredt da politiet kom til leiligheten. Seinere skal det ha blitt funnet et balltre i en av søppelkassene i bakgården.

- Opplysninger om funn av balltre kan jeg ikke bekrefte. Det har jeg bare hørt fra journalister, ikke fra politiet, sier advokat Finbak.

Psykiske problemer Hun kjenner ikke til at den drapssiktede klienten skal være kjent av politiet fra tidligere.

Han har bodd i Norge noen år, og har tidligere hatt psykiske problemer.

Politiinspektør Rohde opplyste på pressekonferansen tidligere i dag at han var innlagt på en norsk psykiatrisk institusjon i fjor.