Hevder han fikk øyeetende parasitt i badeland

Går til søksmål mot fornøyelsesparken Kennywood i Pennsylvania i USA.

SAKSØKES: Fornøyelsesparken Kennywood i Pennsylvania blir saksøkt av en mann som hevder han fikk en øyeetende parasitt da han besøkte parkens badeland. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar
SAKSØKES: Fornøyelsesparken Kennywood i Pennsylvania blir saksøkt av en mann som hevder han fikk en øyeetende parasitt da han besøkte parkens badeland. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Robert Trostle og kona Krystsina leverte denne uka et søksmål mot badeparken Kennywood i Pennsylvania, melder Pittsburgh Post-Gazette.

Trostle hevder at han ble rammet av en øyeetende parasitt da han i sommer benyttet seg av delen av badelandet som kalles Raging Rapids, og at badeparken har opptrådt uaktsomt og ikke renset vannet grundig nok.

- Mudderaktig vann

Ekteparet beskriver hvordan de var i fornøyelsesparken 2. juli og bestemte seg for å prøve Raging Rapids, som er et område hvor folk kan simulere rafting.

Da de sto i kø, la de merke til at vannet var «skittent, stillestående og mudderaktig». I tillegg så de at fossefallet ikke var i drift.

Mot slutten av raftingen skal Trostle ha fått vann i det venstre øyet. I løpet av de to neste dagene ble øyet betent, lyssensitivt, rødt og smertefullt. Ifølge søksmålet mener Trostle at vannet fra Kennywood hadde parasitten mikrosporidia i seg.

«Mikrosporidia er en skadelig parasitt som spiser vekk hornhinnen på øyet», heter det i søksmålet.

5. juli ble Trostle diagnostisert med akutt øyebetennelse og fikk antibiotika. Likevel ble han bare dårligere de neste dagene. 14. juli ble han diagnostisert med mikrosporidisk hornhinnebetennelse.

- Trostle måtte gjennomgå en ekstremt smertefull operasjon hvor parasitten ble skrapet ut av øyet med en kirurgisk skalpell, og han måtte oppholde seg i et mørkt rom de neste to dagene, heter det i søksmålet.

Trostle hevder også at parasiten har spist seg så dypt inn i øyet at ikke alt ble fjernet i operasjonen. Derfor har han fortsatt uklart syn og et rødt, betent og smertefullt øye.

Tok vannprøver

Trostles advokat, Alan Perer, sier til avisa Tribune-Review at helsemyndighetene i Allegheny County tok vannprøver etter hendelsen i sommer, men at de ikke har offentliggjort resultatene.

- Det er en av grunnene til at vi går til søksmål. Vi trenger mer informasjon. Men vi er omtrent sikre på at dette er hvordan han fikk parasitten, sier Perer.

En talsmann for Kennywood, Nick Paradise, vil ikke kommentere det konkrete, pågående søksmålet.

- Sikkerhet er er vår øverste prioritet i alt vi gjør, og det omfatter i aller høyeste grad vedlikehold av attraksjonene og vannet, sier han til Pittsburgh Post-Gazette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer