Coronavaksine:

Hevder han fikk ti vaksiner på én dag

Historien om en mann på New Zealand skaper bekymring.

VEKKER OPPSIKT: En mann fra New Zealand hevder han fikk ti coronadoser på samme dag. Her er en helsearbeider ved en teststasjon i samme land avbildet. Foto: DAVID ROWLAND / AFP / NTB
VEKKER OPPSIKT: En mann fra New Zealand hevder han fikk ti coronadoser på samme dag. Her er en helsearbeider ved en teststasjon i samme land avbildet. Foto: DAVID ROWLAND / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

En mann på New Zealand skal ha besøkt flere forskjellige vaksinasjonsklinikker.

Det hevdes at han ble betalt av flere vaksinemotstandere for å ta dosene, som opprinnelig var ment til dem, skriver The Guardian.

Helseministeren på New Zealand sier de ser alvorlig på at noen prøver å komme seg unna de strenge restriksjonene for uvaksinerte i landet med denne metoden.

- Vi er veldig bekymret for denne situasjonen, og jobber med de riktige byråene for å finne svar på dette. Å ta en annen persons identitet og motta medisinsk behandling er farlig, sier helseminister Astrid Koornneef, ifølge The Guardian.

SMITTETOPP: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad forteller at det er flere grunner til at Norge er på smittetoppen. Video: Dagbladet. Reporter: Christian Fjemeros. Vis mer

- Påvirker helsa

Koornneef mener dette gir risiko for personen som mottar en vaksinasjon under en antatt identitet, og personen hvis helsejournal viser at de har blitt vaksinert, når det ikke stemmer.

Det rapporteres at mannen antas å ha besøkt flere vaksinasjonssentre, og ble betalt for å få dosene av de som skal ha ønsket å lure seg unna.

Vaksinemotstandernes mål er trolig å få samme rettigheter som de vaksinenerte.

MYSTERIUM: Dykkerfunn i Bergen er et mysterium. Video: Slettaa Dykkerklubb. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

- Oppsøk helsehjelp

I New Zealand kan vaksiner enten bestilles via en nettside, via en lege, eller folk kan møte opp til walk-in-sentre.

For å få en vaksine må en person gi helsepersonellet navnet sitt, fødselsdato og fysisk adresse, men ingen ytterligere identifikasjon er nødvendig.

Helsedepartementet på New Zealand oppfordrer alle som har fått flere vaksinedoser enn anbefalt om å oppsøke helsehjelp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer