I TRYGGE HENDER: Politiinspektør Magnar Pedersen (til venstre) og politistasjonssjef Gunnar Orskaug med maleriet "La de små barn komme til meg" som ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag 8. mars. 
Foto: Politiet / SCANPIX
I TRYGGE HENDER: Politiinspektør Magnar Pedersen (til venstre) og politistasjonssjef Gunnar Orskaug med maleriet "La de små barn komme til meg" som ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag 8. mars. Foto: Politiet / SCANPIXVis mer

Hevder han ikke har noe med kunst-tyveriet å gjøre

44 år gammel makedonier sier han har alibi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): En ny mann ble i helga pågrepet og siktet for å ha vært med på det frekke tyveriet av millionmaleriet «La de små barn komme til meg» i Larvik kirke 8. mars.

Mannen, som etter det Dagbladet.no får opplyst er en 44 år gammel mann opprinnelig fra Makedonia, nekter straffskyld.

Det bekrefter forsvareren Rodney Lynum.

- Han sier han aldri var på åstedet. Han hevder at han har alibi for dette, sier Lynum til Dagbladet.no.

I morgen blir 44-åringen fremstil for varetektsfengsling i Larvik kirke. Der vil siktede begjære seg løslatt.

- Min klient forklarte seg for politiet i går. Han ønsker at politiet skal etterforske ham nøye. Han ber de om sjekke hans korttrafikk og telefonbruk. Han har også samtykket til å avlegge DNA-prøve. Dette gjør han for at politiet skal sjekke ham ut av saken, sier forsvareren, som sier at politiet ikke har tekniske spor på 44-åringen.

Den siktede ble pågrepet i sin bolig i Oslo lørdag kveld. Pågripelsen var ifølge politiet udramatisk. Ifølge op.no er siktede tidligere kjent for politiet fra før.

En 51 år gammel mann fra Larvik er fra før siktet i samme sak. Det var han som fortalte politiet hvor maleriet lå - i en varebil i Porsgrunn.

HER LÅ MALERIET: Kunstverket ble funnet i denne hvite varebilen i Porsgrunn. En 51 år gammel siktet pekte det ut for politiet.
Foto: Politiet / SCANPIX
HER LÅ MALERIET: Kunstverket ble funnet i denne hvite varebilen i Porsgrunn. En 51 år gammel siktet pekte det ut for politiet. Foto: Politiet / SCANPIX Vis mer