Mann i 20-åra drapssiktet:

Hevder han ikke kjenner til dødsfallet

Mannen som er siktet for drapet på 43 år gamle Ronny Nygård skal framstilles for varetektsfengsling i dag.

ÅSTED: Avdøde Ronny Nygård (43) ble drept, mener politiet, og skal ha blitt funnet død rett i nærheten av denne parkeringsplassen i Åsane i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
ÅSTED: Avdøde Ronny Nygård (43) ble drept, mener politiet, og skal ha blitt funnet død rett i nærheten av denne parkeringsplassen i Åsane i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

BERGEN /OSLO (Dagbladet): En mann i slutten av 20-åra blir i dag framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

Mannen er siktet for drap, men nekter straffskyld og har forklart i avhør med politiet at han ikke har kjennskap til hendelsen som førte til 43 år gamle Ronny Nygårds død.

DRAP: Politiet har pågrepet og siktet en mann i slutten av 20-årene for drap på en mann i Bergen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ber om isolasjon

Påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Kristine Knutsen-Berge, forteller til Dagbladet at politiet begjærer siktede varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

FORSVARER: Einar Raaen forsvarer den drapssiktede mannen. Foto: Leif Stang / Dagbladet
FORSVARER: Einar Raaen forsvarer den drapssiktede mannen. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Hun ber om at siktede blir holdt i full isolasjon de to første ukene. Fengslingsmøtet går for lukkede dører.

Siktede nekter straffskyld og motsetter seg fengsling, ifølge forsvarsadvokat Einaar Raaen.

Siktede stilte selv i fengslingsmøtet. Han er en høy og kraftig kar med skjegg.

Pågrepet onsdag

Forsvarsadvokat Einar Råen sier at hans drapssiktede klient har samarbeidet godt med politet, og vært i to lange avhør etter at han ble pågrepet onsdag.

Avdøde Nygård (43) ble funnet død på en parkeringsplass ved Rema 1000-butikken like ved Åsane terminal i Bergen 1. juni.

- ØNSKER FRED: Familien til avdøde Ronny Nygård ønsker fred, ifølge bistandsadvkoat Kjetil Ottesen. Foto: Leif Stang / Dagbladet
- ØNSKER FRED: Familien til avdøde Ronny Nygård ønsker fred, ifølge bistandsadvkoat Kjetil Ottesen. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Politiet fortalte på en pressekonferanse i går at Nygård skal ha gått på buss 30 fra Bergen sentrum klokka 02.43, og at han gikk av på Åsane terminal rundt klokka 03.00.

Bistandsadvokat Kjetil Ottesen sier til Dagbladet at avdødes foreldre gjennomgår en tøff tid.

- De ønsker fred. Samtidig vil jeg følge saken og gi dem informasjon etterhvert som vi får nyheter i denne saken. De vil gjerne vite hva som har skjedd, sier han.

Han er til stede i Bergen tingrett fredag.

Uvanlig skritt

Politiet mente i første omgang at Nygård var utsatt for en ulykke og iverksatte det som kalles en undersøkelsessak.

På et tidspunkt før begravelsen av Nygård, som var den 14. juni, gikk politiet til det relativt uvanlige skrittet å be om ny obduksjon.

Det bekrefter politiadvokat Kristine Knutsen-Berge overfor Bergens Tidende.

I underkant av to uker etter at Ronny Nygård ble funnet våt og blodig ble saken endret til å være en etterforskningssak med mulig drap. Politiet har vært opptatt av å finne flest mulig vitner fra buss 30.

- Vi har hatt flere vitner inne til avhør, men det finnes flere personer som var med den aktuelle bussen fra Bergen sentrum til Åsane terminal vi ikke har fått kontakt med. Det skal ha vært en konflikt mellom avdøde og en ungdomsgjeng på bussen, sier politiadvokat og påtaleansvarlig for saken, Kristine Knutsen-Berge.

Til Dagbladet forteller hun videre at politiet har hentet inn en del overvåkningsbilder fra Åsane Terminal og andre steder.

Kripos har bistått politiet i Bergen med avhør og etterforskningsledelse i denne saken.

- Det er på grunn av sakens alvor og sakens karakter, sier Knutsen-Berge.

- Falsk forklaring

Den drapssiktede mannen i slutten av 20 åra skal også ha vært på den aktuelle bussen. Han skal også ha gått av ved Åsane terminal.

Han var først inne til politiavhør med status som vitne. Etter dette avhøret ble han siktet for falsk forklaring. Onsdag denne uka ble siktelsen endret til drap.

Politiet har etterforsket saken gjennom sommeren

Politiadvokat Knutsen-Berge sa til Dagbladet i går at politiet ikke kan gå ut med informasjon om hva som ble funnet på åstedet.

Hun ville bare si at avdøde ble funnet om formiddagen på parkeringsplassen.

Knutsen-Berge vil heller ikke si noe om hva som er dødsårsak eller om det er gjort beslag i våpen.

- Trist, trist, trist

Helge Kalvenes er kaptein på ferja MF «Ole Bull», som går i rute mellom Breistein i bydelen Åsane i Bergen og Valestrand på Osterøy.

Her jobbet Kalvenes tett på avdøde Ronny Nygård i 14 år.

- Det er bare trist, trist, trist.

Torsdag ble det kjent at en mann i slutten av 20-åra er pågrepet og siktet for drapet på ferjemedarbeideren Nygård, som 1. juni ble funnet død på en parkeringsplass i bergensbydelen Åsane.

Kalvenes maler et bilde av en høyt verdsatt kollega.

- Han var et bra menneske på alle måter. Veldig godt likt, og flink i arbeidet sitt. Blant kolleger var alle veldig glade i ham, sier ferjekapteinen.

- Det var et stort tap da Ronny gikk bort.