Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder han skjøt bin Laden - nå er han siktet for fyllekjøring

Avviser anklagene.

INSPIRERTE FILM: Rob O'Neill fra Butte i Montana i USA er en høyt dekorert krigsveteran. Nå er han blitt arrestert, etter sigende for første gang. Her er han fotografert i forbindelse med 2013-filmen han var med på å inspirere.  Foto: REUTERS/Walter Hinick/The Montana Standard
INSPIRERTE FILM: Rob O'Neill fra Butte i Montana i USA er en høyt dekorert krigsveteran. Nå er han blitt arrestert, etter sigende for første gang. Her er han fotografert i forbindelse med 2013-filmen han var med på å inspirere. Foto: REUTERS/Walter Hinick/The Montana Standard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere Navy Seal-soldaten Rob O'Neill er blitt kjent i hjemlandet etter at han offentlig gikk ut og tok på seg æren for å ha skutt og drept al Quaida-lederen Osama bin Laden i Pakistan i 2011.

Nå er han pågrepet av politiet i Montana i USA - siktet for fyllekjøring.

Associated Press (AP) skriver at vitner skal ha sett ham sove i bilen sin utenfor en butikk i nærområdet. Da politiet fant ham leverte han en sprikende forklaringer på hvor han hadde vært.

Han skal dessuten ha feilet da politiet ba ham bevise sin edruelighet på stedet - og i ettertid nektet han å gå med på nye tester.

Det var VG som først omtalte saken i Norge.

- Han framsto forvirret, og handlingene hans lignet handlinger noen som kan være påvirket gjør, sier undersheriff George Skuletich i det lokale politiet til nyhetsbyrået.

Sliter med insomnia Han ble pågrepet av politiet, men frigitt etter kort tid. Siktelsen står imidlertid fortsatt - og O'Neill har rykket ut i mediene for å forsvare seg.

- Fakta er at jeg tok et reseptbelagt sovemiddel, som skal hjelpe mot langvarig og alvorlig insomnia, sier han i en uttalelse som siteres av AP.

Han angrer på å ha timet medisininntaket dårlig, men understreker at han ikke har kjørt i fylla.

- Jeg er sikker på at jeg snart vil bli renvasket, sa han i uttalelsen.

Avslørte seg selv
O'Neill har holdt flere foredrag i hjemlandet siden 2014 - og vært tydelig på at verden bør få vite mer om hva som skjedde da amerikanske styrker tok livet av bin Laden i 2011.

Det er brakt på det rene at krigsveteranen var en av dem som utførte raidene mot den tidligere Al Quaida-lederen i 2011, men offisielt har Pentagon ikke bekreftet hvem som faktisk avfyrte skuddene som drepte ham, ifølge AP. 

Han ble identifisert av flere amerikanske medier i 2014, men skal før den tid også ha stilt opp til et anonymt intervju for bladet Esquire.

Skjøt bin Laden i panna Der forteller han om hvordan han og to andre skjøt mot bin Laden - og at han selv traff ham i panna.

O'Neill er en høyt dekorert krigsveteran i USA, og var blant annet med på militæroperasjonen mot pirater i Somalia, som senere ga opprinnelse til 2013-filmen Captain Phillips, hvor Tom Hanks spilte hovedrollen.

Hele Norges coronakart