Jemtland-saken:

Hevder han spurte Jemtland om stjålet pistol: - Da ble han stram i maska

Den andre uka i rettssaken mot Svein Jemtland har startet i Hedmarken tingrett. En mann i 50-åra forteller nå om møtet med tiltalte dagen etter at Janne Jemtland ble skutt.

VÅPENET: Pistolen som avfyrte det dødelige skuddet ble funnet i et skogsområde mellom Hamar og Brumunddal i mai. Makaroven var tidligere meldt stjålet i Tsjekkia i 2007. Foto: Politiet
VÅPENET: Pistolen som avfyrte det dødelige skuddet ble funnet i et skogsområde mellom Hamar og Brumunddal i mai. Makaroven var tidligere meldt stjålet i Tsjekkia i 2007. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet): En mann i 50-åra er en av de første vitnene i Jemtland-saken i Hedmarken tingrett mandag. Et sentralt spørsmål i saken er hvor pistolen var oppbevart i huset. Drapsvåpenet, en 9 millimeter Makarov-pistol, ble meldt stjålet i Tsjekkia i 2007.

Ifølge Jemtland hjalp han kona å skaffe våpenet fordi hun skal ha vært bekymret for sin egen sikkerhet og for å bo alene i Brumunddal mens han selv var i Frankrike i Fremmedlegionen. Han hevder at Janne Jemtland oppbevarte pistolen i sin nattbordsskuff.

I avhør spilt av i retten har det kommet fram at ingen av sønnene visste om våpenet, og spørsmålet er om det kan ha vært oppbevart et annet sted i huset enn det Svein Jemtland forteller. Dette er både tema i retten og har vært et tema under etterforskningen.

Blir spurt om våpenet

Svein Jemtland forteller at våpenet ble kjøpt i Marseille, og at det var kona som sto for selve kjøpet.

Mannen i 50-åra som vitnet i dag, og som omtaler seg som en «farsfigur» for Janne Jemtland, sier han hadde en opplevelse med våpenet.

- For to-tre år siden sa Svein til meg hjemme i stua hos dem at han hadde fått tak i et våpen. En 9 millimeter pistol som ikke er sporbar. «Å, sier jeg, er det glattboret løp?». Da ble han stram i maska og jeg så aldri noe til det våpenet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer