Hevder han var på do da skuddet falt

Fire personer er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap på torpedo Eivind Johansen. De fire er 23, 26, 26 og 42 år gamle. 42-åringen nekter å ha noe med drapet å gjøre. - Han var på do da skuddet falt, sier hans forsvarer, Helge Sørhaug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstår drap på torpedo

Mannen erkjenner ikke straffskyld og motsetter seg varetektsfengsling.

Politiinspektør Mette Haldorsen ber om fire uker varetektsfengsling for alle fire. I tillegg til drapssiktelsen, er mennene også siktet for besittelse av narkotika og for ulovlig besittelse av våpen.

Haldorsen ønsket lukkede dører i fengslingsmøtet - og fikk medhold i dette. 42-åringens advokat ville å ha retten åpen.

Kjennelsen fra forhørsretten er ventet tidligst klokken 16.00 i ettermiddag.

Tilsto i natt

Et medlem av MC-klubben Untouchables tilsto seint i går kveld at det var han som drepte den kjente torpedoen. Mannen sier at han handlet i nødverge, og har godtatt fire ukers varetektsfengsling.

- Han kommer ikke til å møte til fengslingsmøtet i dag, forteller advokat Sjong Larsen til Dagbladet i natt.

Mannen har samtykket til varetektsfengsling for at han vil gi politiet tid til å avhøre viktige vitner i saken. Han skjøt i nødverge, får Dagbladet vite av hans advokat, Sjong Larsen, i natt. Advokaten stiller for mannen i dagens fengslingsmøte. Her vil også tre andre personer fremstilles for varetektsfensling.

- De får en siktelse for forsettelig drap eller medvirkning til forsettelig drap, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo-politiet til Dagbladet.no i dag.

De tre personene var under samme tak som mannen som har tilstått drapet på Eivind Johansen da drapet skjedde. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

- Vi jobber videre med saken og utelukker ikke at flere blir pågrepet, sier Abrahamsen.

Politiet fant i går kveld liket av Johansen i en varebil på Roa på Hadeland. Dette skjedde på bakgrunn av forklaringer.

Dagbladet.no følger saken utover dagen.

<B>FUNNET DREPT: Torpedoen Eivind Johansen ble funnet drept i denne varebilen.
<B>BAK LUKKEDE DØRER:</B> Politiinspektør Mette Haldorsen fikk medhold i ønsket om å holde fengslingsmøtet bak lukkede dører i dag.
SATT PÅ DO:</B> Helge Sørhaug representerer den 42-årige mannen som hevder at han satt på do da torpedoen Eivind Johansen ble skutt.
DREPT: Torepoden Eivind Johansen ble funnet drept i går.