Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder han varslet politiet om mistenkt skytter: - Hun hatet YouTube

Nasim Aghdam identifisert som YouTube-skytterne.

IDENTIFISERT: Nasim Aghdam (39) er identifisert som kvinnen som i går kveld skjøt i YouTubes hovedkvarter før hun tok sitt eget liv. Foto: San Bruno Police Department via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt klokka 22.00 i går kveld norsk tid kom meldinger om at det var avfyrt flere skudd ved YouTubes hovedkvarter i San Bruno i California.

I en svært dramatisk halvannen time flyktet ansatte ut av bygningen, mens det fortsatt var uklart hva som utspilte seg inne i lokalene.

Rundt 23.30 meldte politiet at kvinnen som sto bak angrepet, var død. Hun skal etter alt å dømme ha tatt sitt eget liv i angrepet.

Tre personer lå skadd igjen i videogigantens lokaler.

De skadde er en 32 år gammel kvinne, 27 år gammel kvinne og en 36 år gammel mann. Bare sistnevnte skal være kritisk skadd.

- Hun hatet selskapet

Kvinnen ble i natt identifisert som 39 år gamle Nasim Aghdam fra San Diego.

Faren hennes, Ismail Aghdam, sier til The Mercury News at datteren hans «hatet» YouTube. Han sier også at han noen timer før skytingen varslet politiet om at hun kunne finne på å oppsøke YouTube-hovedkvarteret i San Bruno.

SKYTING: Politiet omringer YouTubes hovedkvarter i California etter meldinger om skyting. Flere skudd skal ha blitt avfyrt ifølge BBC. Video: CNN Vis mer

Mandag hadde han meldt sin datter savnet fordi han ikke hadde klart å få kontakt med henne på telefonen på to dager, men sent på kvelden ble hun funnet sovende i en bil på en parkeringsplass. Det var da politiet ringte ham natt til tirsdag at han skal ha advart politiet om at hun muligens ville oppsøke YouTube-hovedkvartere, skriver NTB.

Politiet vil ikke kommentere opplysningene om at de skal ha blitt advart på forhånd, men de bekrefter at hun ble funnet sovende i en bil noen timer før angrepet.

- Vi vet meget, meget lite akkurat nå, og vi vil trolig ikke vite mer før i morgen tidlig, sier politisjefen i San Bruno, Ed Barberini.

Konflikt med kjæresten?

To ikke navngitte politikilder opplyste tidligere at skyteepisoden etterforskes som en privat konflikt, og at kvinnen gikk etter sin kjæreste, som hun skal ha hatt en uoverensstemmelse med. Opplysningene er ikke bekreftet.

Det har også kommet fram at kvinnen i 2009 ble intervjuet i lokalavisen San Diego Union- Tribune i forbindelse med en protest mot at griser ble brukt under militærøvelser. Hun hadde da på seg en parykk og bukser som var påmalt rødfarge slik at det så ut som blod.

- For meg er dyrerettigheter det samme som menneskerettigheter, sa hun da.

Kvinnen skal være født i Iran og ha vært svært aktiv på YouTube. Hun engasjerte seg blant annet sterkt i dyrs rettigheter.

- Ikke terror

Skytingen utløste panikk i YouTubes hovedkvarter.

- Da vi kom til stedet klokken 12.48 ble vi møtt av flere ansatte som flyktet fra bygget. Det var veldig kaotisk, opplyste Barberini på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Politiet har ingen grunn til å tro at det er terror.

STORE STYRKER: Store politistyrker tok seg i går kveld til YouTubes hovedkvarter i San Bruno, California. Foto: AP Photo/Jeff Chiu
STORE STYRKER: Store politistyrker tok seg i går kveld til YouTubes hovedkvarter i San Bruno, California. Foto: AP Photo/Jeff Chiu Vis mer

- Det finnes ingen umiddelbar trussel for samfunnet, sier Barberini.

President Donald Trump var tidlig ute med en Twitter-melding.

- Jeg har akkurat blitt informert om skyteepisoden ved YouTubes hovedkvarter i San Bruno. Våre tanker og bønner går ut til alle involverte. Takk til våre fenomenale polititjenestefolk og nødetatene som jobber på stedet.

Kritisk skadd

Brent Andrew, talsperson ved San Francisco General Hospital, bekrefter at de har mottatt tre skuddofre.

Ifølge Andrew dreier det seg om en 32 år gammel kvinne, en 27 år gammel kvinne og en 36 år gammel mann. Tilstanden skal ifølge kanalen være alvorlig for mannen, mens en av kvinnene er alvorlig skadd. Den siste kvinnen har lettere skader.

DRAMATISK: Ansatte i bygningen ble ført ut med hendene i været, mens flere forbipasserende ble gjennomsøkt av politiet. Foto: KGO-TV via AP/NTB Scanpix
DRAMATISK: Ansatte i bygningen ble ført ut med hendene i været, mens flere forbipasserende ble gjennomsøkt av politiet. Foto: KGO-TV via AP/NTB Scanpix Vis mer

- Man skulle trodd at vi etter skyteepisodene i Las Vegas, Parkland, og Orlando ville få en slutt på dette, men det er ikke tilfellet. Dette er en forferdelig dag for USA, sa kirurg ved sykehuset Andrew Campbell.

Skytingen skal ha funnet sted på en utendørskafé som ligger på bakkeplan ved YouTube-bygningen, melder CBS.

- Aktiv skytter ved YouTube-hovedkvarteret. Hørte skudd og så folk løpe mens jeg satt ved skrivebordet. Forskanser meg nå inne på et rom sammen med kolleger, skrev en ansatt, Vadim Lavrusik, på Twitter like etter at skytingen begynte. Kort tid etterpå skrev han at de var blitt evakuert.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!