TILSTO: May Lene Christiansen har forklart Kripos hvordan hun drepte Hans Rickard Strømner. Foto: Bymiljøeetaten / Oslo kommune
TILSTO: May Lene Christiansen har forklart Kripos hvordan hun drepte Hans Rickard Strømner. Foto: Bymiljøeetaten / Oslo kommuneVis mer

Hevder hun drepte kjæresten etter å ha blitt utsatt for vold

May Lene Christiansen (21) sendte Facebook-meldinger om voldsbruk dagen etter liket ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går tilsto May Lene Christiansen (21) å ha drept kjæresten Hans Rickard Strømner (23) i juli. Også en venninne (22) av Christiansen er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette, men nekter.

Strømner ble funnet innpakket i plast og dumpet under en gammel sofa blant skrot og søppel på Klemetsrud 13. oktober.

I en meldingsutveksling på Facebook som Dagbladet har fått en kopi av, framgår det opplysninger som 21-åringen nå knytter til motivet bak drapet.

- Bakgrunnen for at hun nekter straffskyld har sammenheng med innholdet i disse meldingene. Utover det kan vi ikke si noe om motivet ennå, sier advokatfullmektig Karoline Øverseth Bekkoset ved advokatfirmaet Drevland og Grape.

- Slutt å plage meg Facebook-samtalen er mellom Christiansen og en venninne av Strømner 14. oktober. Det var dagen etter at liket av Strømner ble funnet, men tre dager før identiteten ble bekreftet.

Offerets venninne, som på dette tidspunktet ennå ikke vet at Strømner er død, tar da kontakt med 21-åringen for å høre om hun har nye opplysninger rundt forsvinninngsdramaet som startet over tre måneder tidligere. Christiansen svarer avvisende:

«Jeg har allerede snakka med politiet. La meg være i fred er du snill. Jeg ønsker ikke mere mas. jeg har slått opp med rickard og kommet meg videre. Ønsker og leve i fred uten mas fra mange folk! på forhånd takk.»

Da hun blir presset til å «bry seg litt i hvert fall», svarer hun:

«Jeg har snakka med de som står han nærmest. SLUTT OG PLAG MEG».

- Utsatt for vold Men når Strømners venninne ikke gir seg, og forteller at mange har reagert på at Christiansen ikke svarer på henvendelser, tar dialogen en ny vending.

21-åringen hevder da at hun har blitt utsatt for vold og «hjernevasking» fra samboeren, og peker flere ganger gjennom Facebook-samtalen på den angivelig voldsbruken.

DREPT:Hans Rickard Strømner (23) ble drept i begynnelsen av juli, men ble ikke funnet før 13. oktober. Foto: Privat / Politiet
DREPT:Hans Rickard Strømner (23) ble drept i begynnelsen av juli, men ble ikke funnet før 13. oktober. Foto: Privat / Politiet Vis mer

Christiansen hevder også at 23-åringen var ustabil og nektet å få hjelp.

Strømner har overfor mange i omgangskretsen vært åpen på at han i 2009 ble dømt til samfunnsstraff etter vold mot en daværende kjæreste, men ga uttrykk for å  ha kommet på rett kjøl etter dommen.

Mener hun ikke skal straffes I avhøret med Kripos i går forklarte Christiansen seg i over fem timer både om motivet for drapet og hva som skjedde 9. juli.
 
Etter det Dagbladet forstår, har Christiansen gjentatt Facebook-påstandene om samboerens voldsbruk overfor politiet etter at hun ble pågrepet. Det er ventet at 21-åringen vil påberope seg nødverge - at hun måtte drepe i selvforsvar eller for å avverge angrep fra drapsofferet.

Dette vil advokatene foreløpig ikke kommentere.
 
«Ingen har hørt noe» Kvinnen som tok kontakt med Christiansen 14. oktober bet seg merke i påstandene om vold, men peker også på at 21-åringen hele tiden lot som hun ikke visste hva som hadde skjedd med Strømner. Hun kom også med egne teorier om blant annet selvmord.

«Ingen har hørt noe på evigheter», skrev Christiansen. Hun ønsket også vennene og familien «lykke til» med en planlagt leteaksjon to dager seinere.

- Jeg synes hun hadde oppført seg veldig merkelig, mange hadde forsøkt å få tak i henne uten at hun svarte. Jeg kontaktet henne fordi jeg ville vite om hun visste noe. Hun virket veldig kynisk og kald, sier venninna til Dagbladet.