Donald Trump:

Hevder hun ikke ble med Trump

Donald Trump har åpnet kontor i Florida. Nå planlegger han framtida si, men det er uten hjelp av to av hans mest pålitelige medarbeidere, ifølge Politico.

IKKE MED: En av Donald Trumps nærmeste rådgiver, Hope Hicks, skal ha nektet å bli med presidenten til Florida. På plass på sitt nye kontor skal han ha en betydelig mindre gruppe medarbeidere rundt seg. Foto: AFP/NTB.
IKKE MED: En av Donald Trumps nærmeste rådgiver, Hope Hicks, skal ha nektet å bli med presidenten til Florida. På plass på sitt nye kontor skal han ha en betydelig mindre gruppe medarbeidere rundt seg. Foto: AFP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart ei uke har gått siden Donald Trump forlot Det hvite hus, og det har vært usedvanlig stille fra den tidligere presidenten.

Trump, som har blitt permanent utestengt fra en rekke sosiale medier, har ifølge en rekke amerikanske medier brukt den siste tida på golfbanen.

- Vi vil gjøre noe, men bare ikke ennå, skal Trump ha sagt til en reporter på prakteiendommen sin Mar-a-Lago på fredag, ifølge nettstedet Politico.

Mar-a-Lago har blitt Trump og tidligere førstedame Melania Trumps permanente bosted etter at Trump gikk av 20. januar.

- Planlegger framtida

Nettstedet skriver at Trump nå er i gang med å planlegge sin politiske framtid.

Også storavisa The Washington Post har meldt at Trump er i gang med å planlegge for framtida.

TAKKETALE: Her taler Donald Trump for siste gang som president i USA. Video: AP. Vis mer

Ifølge avisa skal Trump ha bedt personalet sitt om å undersøkelse stiftelse av et nytt parti, for å ta hevn på de ti republikanske medlemmene av huset som stemte for å stille ham for riksrett tidligere denne måneden.

Åpnet kontor

I en pressemelding i natt opplyste også Trump at han har åpnet et nytt kontor i Palm Beach, og at de derfra vil «videreføre Trump-organisasjonens agenda gjennom påvirkning, organisering og offentlig engasjement».

- President Trump vil for alltid være en hedersmann for det amerikanske folket, står det i pressemeldingen.

Når Trump nå planlegger framtida si er det uten to av sine mest pålitelige medhjelpere, ifølge Politico.

- Ble ikke med

Nettstedet hevder å ha kilder som sier at både John McEntee og Hope Hicks nektet å bli med Trump til Florida.

McEntee var først Trumps personlige assistent og rådgiver, men måtte forlate Det hvite hus i mars 2018 etter at en sikkerhetssjekk viste at han holdt på med nettgambling.

BARE BEGYNNELSEN: - Vi har skapt den største politiske bevegelsen i USAs historie, sa Donald Trump i sin avskjedstale den 19. januar 2021. Video: The White House Vis mer

I februar i fjor vendte han tilbake til Det hvite hus - denne gangen som personaldirektør. Etter at Trump tapte valget fikk han som jobb å sparke medarbeidere som var illojale mot den tidligere presidenten.

IKKE MED: Her John McEntee og Donald Trump sammen i fjor. Foto: Reuters/NTB.
IKKE MED: Her John McEntee og Donald Trump sammen i fjor. Foto: Reuters/NTB. Vis mer

Fikk påvist corona

Hicks var kommunikasjonssjef i Det hvite hus fra september 2017 til februar 2018, og ble seinere rådgiver for Trump.

Hun er kanskje mest kjent for å være den første i Trump-leiren som det ble offentlig kjent at hadde testet positivt for coronaviruset under innspurten av det amerikanske presidentvalget i fjor høst.

Hicks positive coronatest førte til at Trump og tidligere førstedame Melania Trump gikk i karantene. Trump, kona og en rekke andre medarbeidere fikk seinere påvist viruset i det som viste seg å være et stort smitteutbrudd i Det hvite hus.

- Vil gjøre egne ting

Nå skal altså både McEntee og Hicks ha nektet å bli med den tidligere presidenten til Florida etter mange år ved hans side.

- Han gjorde det ganske bra da han var i privat sektor. Så jeg tror han bare kommer til å gjøre sine egne ting, sier en tidligere Trump-medarbeider om McEntee til Politico.

Allerede før Trump gikk av som president hevdet en rekke amerikanske medier at Hicks hadde hatt sin siste dag i Det hvite hus.

SISTE GANG: Donald Trump har forlatt Det hvite hus. Video: AP Vis mer

Forlot Det hvite hus

Ifølge mediene hadde Hicks forlatt Det hvite hus før angrepet på Kongressen 6. januar.

Blant andre CNN skrev at Hicks hadde forlatt Det hvite hus fordi «hun følte at hennes innflytelse hadde redusert etter å ha presset Trump på hans påstander om valgfusk», ifølge kilder kanalen har pratet med.

Nå skal hun altså heller ikke ha blitt med til Florida.

The Washington Post skrev også etter angrepet på Kongressen at Trump var «isolert» og «sint» på medhjelpere som ikke forsvarte han da han ble stilt for riksrett for andre gang.

Selv om Trump skal ha vært sint på flere medarbeidere skal han ha snakket med personaldirektør McEntee, ifølge storavisa.

Politico skriver også at flere andre rådgivere har forlatt Trumps side fordi de «er ivrige etter å starte på noe nytt». Andre skal ha forlatt Trump for å ta en etterlengtet ferie.

- Har en liten gruppe medarbeidere

Trump skal derimot fortsatt være omgitt av en liten gruppe medarbeidere, blant dem Trumps tidligere kampanjerådgiver Jason Miller.

- Å gå fra en stab på hundrevis til å bli en liten gruppe kommer til å bli et stort skifte for ham, har Miller uttalt ifølge nettstedet.

Stilt for riksrett

Samtidig som Trump befinner seg i Florida pågår det en riksrettssak mot ham.

Flere amerikanske medier skrev i går om hvordan Trump nå har begynt å se alvoret i riksrettssaken mot ham.

Trump er tiltalt for å ha oppmuntret til «voldelige, dødelige, ødeleggende og undergravende handlinger» og for å ha «undergravd og forsøkt å hindre godkjenningen av resultatet av presidentvalget».

Natt til tirsdag ble riksrettstiltalen formelt overlevert til Senatet.

Selve riksrettssaken begynner derimot ikke før i uke seks, nærmere bestemt 8. februar. Bakgrunnen for det skal være at Trump og hans advokater skal få nok tid på seg til å forberede seg.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer