Coronakrangelen:

Hevder hun var tydelig

Statsminister Erna Solberg sier at hun har «vært tydelig» overfor statssekretær Peder Egseths involvering i angrepet på Oslos coronahåndtering. Nå kreves det at statsministeren ber om unnskyldning.

ÅPNING: Det åpnes opp for barn og unge, men det er fortsatt en dugnad, sier Erna Solberg til Dagbladet. Video: Ivan Larsson / Frode Andresen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange går hardt ut mot Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) etter Dahls angrep på måten Oslo kommune og byrådsleder Raymond Johansen har håndtert coronapandemien.

Mye av kritikken rettes også mot Erna Solbergs statssekretær Peder Egseth (H), som bisto Dahl i kontakten med rikspressen i forkant av angrepet på Oslo.

SV-topp Kari Elisabeth Kaski krever at statsminister Solberg nå beklager saken, særlig ettersom Solberg selv har sagt at by og land ikke må krangle i krisetider.

Vil ikke beklage

Dagbladet har spurt om Erna Solberg vil beklage - men dét ønsker hun ikke å gjøre.

Statsministeren forteller derimot Dagbladet at hun har «vært tydelig» overfor Egseth på at situasjonen er ugrei.

- Som jeg har sagt tidligere i dag så mener jeg utspill som setter by og land opp mot hverandre er unødvendige bidrag i koronadebatten. Derfor mener jeg utspillet fra Moldes ordfører Torgeir Dahl blir et unødvendig sidespor i en tid hvor vi må stå sammen. Dette har jeg vært tydelig på internt - også direkte til min statssekretær, sier Solberg til Dagbladet.

Det var kontakt mellom Egseth ved Statsministerens kontor (SMK) og Molde-ordfører Dahl før han gikk ut i VG og kritiserte Oslos coronahåndtering - og Oslo-folks etterlevelse av smittevernreglene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer