Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder IS har bortført flere hundre fabrikkarbeidere

Flere hundre arbeidere ved en sementfabrikk øst for Damaskus skal være tatt til fange av opprørere fra den ytterliggående islamistgruppa IS.

KRIGERE: Opprørsgruppa IS skal ha angrepet en sementfabrikk øst for hovedstaden Damaskus, og tatt rundt 300 fanger. Her poserer IS-soldater i en nylig sluppet propagandavideo. Foto: ISIL/AFP/Scanpix
KRIGERE: Opprørsgruppa IS skal ha angrepet en sementfabrikk øst for hovedstaden Damaskus, og tatt rundt 300 fanger. Her poserer IS-soldater i en nylig sluppet propagandavideo. Foto: ISIL/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke kommet i kontakt med familiemedlemmene våre siden mandag da Daesh angrep fabrikken, forteller en lokal innbygger som benytter det arabiske akronymet på IS.

En av sjefene på Al Badia Cement i Dumeir, rundt 50 kilometer øst for Damaskus, bekrefter at rundt 250 arbeider har vært savnet siden mandag.

Det statlige fjernsynet i Syria, som siterer landets industridepartement, melder at rundt 300 ansatte ved fabrikken er tatt til fange av IS-opprørere i Dumeir, mens den syriske eksilgruppen SOHR opplyser at flere titalls ansatte ved fabrikken skal være bortført av IS.

Det har vært harde kamper i området de siste dagene. Ifølge SOHR ble minst 18 drept da regjeringsstyrker angrep IS-stillinger i Dumeir tidligere i uka.

Ifølge syriske sikkerhetskilder forsøkte IS tidligere i uka å ta kontroll over den militære flybasen i Dumeir, samt et regjeringskontrollert kraftverk, men uten å lykkes.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!