Hevder IS planlegger terror på T-banen i USA og Paris

Det mulige angrepet er nært forestående og ikke avverget, ifølge den irakiske statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den irakiske statsministeren Haider al-Abadi sier at irakisk etteretning har avslørt en plan om et snarlig angrep på T-banesystemene i Paris og i USA

Den irakiske statsministeren er en av mange statsoverhoder som gjester FN i New York i disse dager. Utsagnene om terrorplanene kom under et ikke-planlagt møte med journalister, ifølge Associated Press.

Statsministeren forteller at han fikk vite om terrorplanene av myndighetene i Baghdad i dag. Det skal være fremmedkrigere som kriger for IS i Irak som står bak planene.

På spørsmål om hvorvidt angrepet var nært forestående, svarte han «ja».

På spørsmål om hvorvidt et eventuelt angrep var blitt avverget, svarte han «nei», ifølge Associated Press.

Amerikanske myndigheter skal være varslet om de angivelige terrorplanene.

Reuters siterer en høytstående amerikansk regjeringskilde på at USA ikke har bevis som underbygger den irakiske statsministerens påstander om at IS planlegger noe angrep mot amerikanske T-banenett.

Peter King, som sitter i den amerikanske kongressen, og som er medlem i Homeland Security Commision sier til CBS at han ikke har sett beviser på noen umiddelbar trussel mot USA:

- Jeg vet at IS har planlagt å slå til mot andre land, men for å være ærlig har jeg ikke hørt om dette. jeg har sjekket det, og jeg tror ikke USA har blitt advart om noe nærstående angrep. Det kan dreie seg om spekulasjoner i Irak, eller det kan være plukket opp samtaler der dette diskuteres, men jeg tror ikke at en aksjon er igangsatt, sier King.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

I FN: Den irakiske statsministeren Haider al-Abadi avbildet før han skal holde tale for FNs sikkerhetsråd i går. I dag kommer han med påstander om at IS har konkrete terrorplaner i USA og Frankrike. Foto: AP Photo/Julie Jacobson
I FN: Den irakiske statsministeren Haider al-Abadi avbildet før han skal holde tale for FNs sikkerhetsråd i går. I dag kommer han med påstander om at IS har konkrete terrorplaner i USA og Frankrike. Foto: AP Photo/Julie Jacobson Vis mer