LAGMANNSRETTEN: Jenta har tidligere forklart seg i ankesaken. I dag avsluttet hennes mor sin forklaring i retten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LAGMANNSRETTEN: Jenta har tidligere forklart seg i ankesaken. I dag avsluttet hennes mor sin forklaring i retten. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Hevder jentas skoleleder tok Øygards parti

Mora til fornærmede (17) forklarte seg i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da lederen på den videregående skolen til den nå 17 år gamle jenta i Øygard-saken fikk høre om anklagene mot sin nære venn, skal han ha tatt Øygards side, ifølge jentas mor.

Mora til den fornærmede jenta fortsatte sin forklaring fra tirsdag i dag.

- Jeg ble sjokkert da jeg skjønte hva han hadde sagt, fortalte mora under sin vitneforklaring i Eidsivating lagmannsrett torsdag morgen.

- Vi hadde et møte med ham i forbindelse med at denne saken kom opp. Da sa han at han var der for henne i skoletiden, men at han etter skoletid var partifellen Rune venn. Han såret henne da, forklarte mora.

Avdelingsleder Jehans Storvik ved den videregående skolen Lom er Rune Øygards partifelle og den tidligere ordførerens nære venn. Når han kommer for å forklare seg for retten, må han blant annet svare på hvorfor han sendte en tekstmelding til kameraten med beskjed om at jenta ikke var på skolen samme dag som Øygard ble pågrepet av politiet.

Moren hevder også at skolelederen ikke ville håndtere saken i skolemiljøet, ved å hente inn spesialkompetanse utenfra. Samtidig så hun hvordan skoleresultatene og det sosiale rundt datteren «raste sammen».

Da Storvik vitnet under tingrettsbehandlingen, brast han ut i gråt og be jenta om unnskyldning: - Jeg har sannsynligvis brutt taushetsplikten, og det ber jeg om unnskyldning for, sa skoleleder Storvik.

(NTB)