JUBLER: Folk i gatene jubler over den foreløpig ubekreftede nyheten om at Kadhafi skal være tatt. Foto: AP Photo/APTN/Scanpix
JUBLER: Folk i gatene jubler over den foreløpig ubekreftede nyheten om at Kadhafi skal være tatt. Foto: AP Photo/APTN/ScanpixVis mer

Hevder Kadhafi er tatt

Ubekreftede meldinger på lokal tv-stasjon i Libya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tv-kanalen Al Jazeera melder en lokal tv-stasjon i Libya at Muammar Kadhafi skal være pågrepet av opprørerne.

Også opprørslederne i Misrate hevder at Kadhafi er tatt til fange i live.

En representant for overgangsrådet uttalte i 13.20-tida til al-Jazeera at Kadhafi har blitt tatt til fange. Han skal være skadd etter å ha blitt skutt i begge beina.

Overgangsregjeringens immigrasjonsminister Ali Errishi, som befinner seg i en annen tidssone, sier til Al Jazeera at han «ikke hadde blitt oppringt og vekket om ikke dette hadde vært korrekt».

Det er foreløpig ingen bilder av at Muammar Kadhafi er tatt, melder The Guardian, men informasjonsministeren for overgangsrådet, Mahmoud Shamman sier følgende vil skje hvis Kadhafi er fanget:

- Vi vil stille ham for retten, vi skal ikke henge ham i gatene. Vi skal gi ham en rettferdig sak, selv om han aldri lot det libyske folket få det. Vi håper at vi klarer å arrestere flere viktige personer, sånn at vi kan stille dem for retten - og la folket ha siste ordet angående deres skjebne. Jeg tror envher libyer ønsker å se Kadhafi i retten.

Al Jazeera melder at flere kilder forteller om arrestasjonen uavhengig av hverandre.

«Vi har vært i kontakt med vår korrespondent ved fronten i Sirte. Tyrannen Muammar Kadhafi ble arrestert. Gud er stor, takk gud», skriver militærrådet i Misrata i en epost til avisa The Guardian.

Dette skal ha skjedd etter dagens angrep på byen Sirte, der Kadhafis stryker har hatt sine siste posisjoner.

Sirte er Kadhafis hjemby. Byen falt i dag, og er nå i de nye makthavernes hender. Det var under de siste kampene om Sirte en lang kortesje med biler klarte å slåss seg ut av byen, etter harde kamper. Sirte var den siste byen som Kadhafis styrker holdt. De nye makthaverne tok den andre byen Kadhafis tilhengere holdt, Bani Walid, for noen dager siden.

Dagbladet.no kommer med mer.

KAN VÆRE TATT: Muammar Kadhafi. Foto: EPA/SABRI ELMHEDWI/SCANPIX
KAN VÆRE TATT: Muammar Kadhafi. Foto: EPA/SABRI ELMHEDWI/SCANPIX Vis mer