Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder kameraten lyver

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Viggo Kristiansen (bildet) forstår ikke kameraten Jan Helge Andersens (19) tilståelse i barnedrapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han har gitt uttrykk for at han stiller seg uforstående til at kameraten skal ha gjort det, sier Kristansens forsvarer Tore H. Pettersen til Dagbladet.no.

- Han kan ikke skjønne at Jan Helge har gjort det.

Kristiansen har ikke forklart hvorfor han tviler på kameratens tilståelse. Flere kilder bekrefter imidlertid at 19-åringen følte seg underlegen sin to år eldre kamerat.

Lokket med kattunger

Yngstemann har forklart til politiet at de to lokket

med seg jentene ved å si at de hadde 'noen nydelige kattunger' oppe i heia. Selve drapshandlingen skal ha skjedd raskt. Andersen anslår at det gikk mellom 45 minutter og en time fra jentene ble lokket inn i heia til de ble drept.

Kristiansen har innrømmet å ha møtt sin yngre kamerat i Baneheia drapskvelden.

- Men det var bare et kort møte, forklarer 21-åringen.

Begge er siktet for overlagt drap, voldtekt, seksuelle overgrep mot mindreårige og å begå én forbrytelse for å skjule en annen.

Politiet leter nå videre etter kniven drapene ble begått med. Jan Helge Andersen skal ha antydet hvor våpenet har vært, men politiet har ikke greid å finne det. Både politiets og 19-åringens teori er at Viggo Kristiansen fjernet våpenet i tiden før pågripelsen. I morgen fortsetter av hørene av de to siktede. Politiet jobber også videre med andre tekniske undersøkelser som kan gi nye bevis mot Kristiansen, som fortsatt benekter å ha voldtatt og drept noen av jentene.

UFORSTÅELIG: Viggo Kristiansen forstår ikke hvordan kameraten Jan Helge Andersen kunne tilstå barnedrapene.