Hevder Khalid Skah ville ha 500 000

Ekskonas advokat mener de ble forsøkt presset.

ANMELDT FOR TRUSLER: OL-vinneren Khalid Skah er anmeldt for trusler mot den norske ambassaden i Marokko. Foto: Ole C.H. Thomassen
ANMELDT FOR TRUSLER: OL-vinneren Khalid Skah er anmeldt for trusler mot den norske ambassaden i Marokko. Foto: Ole C.H. ThomassenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Marte Svarstad Brodtkorb, som representerer Khalid Skahs ekskone, mener hennes klient ble forsøkt presset for penger av den tidligere OL-vinneren.

Følge Bodtkorb ble det hele formidlet av Skahs advokat, Abdelilah Saeme.

- Formidlet utpressing
Dette skal ha skjedd under et møte Anne Cecilie Hopstock og hennes advokat Marte Svarstad Brodtkorb hadde med Saeme på hans kontor våren 2008.

- Han formidlet utpressing. Hvis mor betalte fem hundre tusen kroner og trakk alle anmeldelser kunne de begynne å forhandle, sier Brodtkorb til Dagbladet.

Både hun og barnas mor reagerte sterkt på det de oppfattet som ren utprssing.
- Vi sa OK, men da måtte barna få komme hjem. Vi hørte ikke mer fra Saeme og Skah etter dette.

Dagbladet har i hele dag forsøkt å få kontakt med advokat Saeme, som ikke har svart på våre henvendelser.

Under barnefordelingssaken mellom Skah og Hopstock i fjor, ringte Skah tingretten og forklarte at han hadde anlagt sak mot ekskona, fordi hun skyldte ham penger. Han opplyste at hadde sendt en stevning om dette til en domstol i Marokko.

Rømte
Skahs to barn, ei 16 år gammel jente og en gutt på 13, rømte fra hans hjem og ble hentet av en ansatt ved den norske ambassaden i Rabat i sommer.

Advokat Saeme gikk hardt ut mot ambassaden på TV2 i kveld. Han kritiserte ambassaden for måten de lot Skahs to barn reise med moren til Norge. De flyktet fra Marokko til Spania i en seilbåt og kom hjem til Norge sent fredag kveld i forrige uke.

Mener ambassaden handlet riktig
- Hvis barna var i livsfare, hvorfor lot de da barna dra fra ambassaden, spurte han.
I går kritiserte han ambassaden overfor Dagbladet.

FLYKTET: Khalid Skahs ekskone, Anne Cecilie Hopstock (t.v.) lever på hemmelig sted i Norge sammen med sine to barn. Hennes advokat Marte Svarstad Brodtkorb går med voldsalarm etter å ha blitt truet av Skah. Foto: Tomm W. Christiansen
FLYKTET: Khalid Skahs ekskone, Anne Cecilie Hopstock (t.v.) lever på hemmelig sted i Norge sammen med sine to barn. Hennes advokat Marte Svarstad Brodtkorb går med voldsalarm etter å ha blitt truet av Skah. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

- Hvordan ville det vært om noe sånt skjedde i Norge, sa han.

Kommunikasjonsrådgiver i UD, Anders Rikter mener ambassaden handlet helt riktig da de hentet Skahs to barn.

- Vi mener at når det står to mindreårige barn og er truet på livet og vi tar de inn, kan vi ikke se at vi gjorde noe galt, sier han til Dagbladet.
Han understreker at barna kom frivillig til ambassaden og at de dro frivillig.

Lever på hemmelig sted
Nå oppholder Hopstock og barna seg på hemmelig sted av frykt for Khalid Skahs trusler. Saeme sa også til TV2 i kveld at hvis barna ønsket å bo i Norge så var dette greit for Skah.

- Hvis han er opptatt av barnas beste må han skape ro og la dem være hos mor. De rømte to ganger fra ham, og klarere uttrykk for at de vil bort enn det fins ikke, sier Brodtkorb til Dagbladet.

Skal være på sykehus
Advokat Saeme sa i går at Skah ligger på sykehus i Marokko. Dagbladet har i flere dager forsøkt å få kontakt med Skah uten å lykkes. Saeme ønsker at ambassaden skal granskes og lovte tøffe rettsrunder i Norge da han ble intervjuet av TV2.

- Jeg syns det er trist at saken håndteres på denne måten. Det blir for useriøst og umulig å forholde seg til. Skal ambassaden granskes på om ambassadøren kjørte ned garasjeporten til Skah på et tidspunkt hvor han var i Norge, sier Brodtkorb ironisk.

SKAL HA FORMIDLET UTPRESSING: Skahs advokat i Norge, Abdelilah Saeme.
Foto:  Knut Falch / SCANPIX
SKAL HA FORMIDLET UTPRESSING: Skahs advokat i Norge, Abdelilah Saeme. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer