Hevder kjent komponist var Jack the Ripper: - Jeg har funnet jævelen

Har jobbet med bokprosjekt i 15 år.

NY TEORI: Jack the Ripper og drapene på fem prostituerte i London er trolig verdens mest omtalte drapsgåte. En ny bok hevder den populære komponisten og musikeren Michael Maybrick (1841-1913) sto bak drapene. Foto: Illustrasjon fra "Le Journal Illustre" / NTB Scanpix
NY TEORI: Jack the Ripper og drapene på fem prostituerte i London er trolig verdens mest omtalte drapsgåte. En ny bok hevder den populære komponisten og musikeren Michael Maybrick (1841-1913) sto bak drapene. Foto: Illustrasjon fra "Le Journal Illustre" / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Seriemorderen Jack the Ripper har vært en gåte i 127 år etter at minst fem prostituerte kvinner ble drept mellom august og november 1888 ved East End i London.

Nå hevder forfatteren Bruce Robinson at han har funnet svaret. Det skriver Robinson i en ny bok, ifølge den britiske avisa Telegraph.

Robinson er langt fra den første som hevder å vite hvem som sto bak de brutale drapene - men engelskmannen er likevel sikker på sin egen teori.

- Jeg tror ærlig talt at jeg har funnet den jævelen, sier Robinson.

Forfatteren mener det er den populære komponisten og musikeren Michael Maybrick (1841-1913) som var drapsmannen.

- Frimurer Robinson lanserer teorien i boka «They all love Jack: Busting the ripper» på 800 sider som er i salg fra neste uke. Han har gravd i mordgåtene i 15 år, forteller forfatteren til Telegraph.Michael Maybrick var en populær person i London i sin tid og komponerte under pseudonymet Stephan Adams. Maybrick var også kjent som en atlet, blant annet drev han med cricket og sykling. Han var en del av den viktorianske overklassen i London og dette skal være blant grunnene til at han aldri ble tatt for drapene, ifølge forfatteren. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.