KRAV: I Kristelig Folkeparti er tilliten til justisminister Anders Anundsen (Frp) så tynnslitt at partiet er klar til å be statsminister Erna Solberg (H) om å avsette ham, skriver Klassekampen.
Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
KRAV: I Kristelig Folkeparti er tilliten til justisminister Anders Anundsen (Frp) så tynnslitt at partiet er klar til å be statsminister Erna Solberg (H) om å avsette ham, skriver Klassekampen. Foto: Marte Christensen / NTB scanpixVis mer

Hevder KrF vil kreve Anundsens avgang

Ber Erna Solberg avsette justisminiseren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Kristelig Folkeparti er tilliten til justisminister Anders Anundsen (Frp) så tynnslitt at partiet er klar til å be statsminister Erna Solberg (H) om å avsette ham, skriver Klassekampen.

Det avisen omtaler som flere sentrale kilder, sier at partiledelsen og stortingsgruppen i detalj har diskutert hvordan de skal løse mistillitsfloken som har oppstått.

Partiet er ifølge avisen lei av at det stadig har dukket opp nye opplysninger om regjeringens asylbarnpolitikk i mediene, særlig gjennom Bergens Tidendes avsløringer.

At Anundsen de siste to måneder ikke har besvart medienes spørsmål i saken, har heller ikke bidratt til å skape bedre stemning. Ifølge avisen er det ingen som tror at Anundsen vil komme med opplysninger under høringen om asylbarnpolitikken fredag som vil redde ham.

Partileder Knut Arild Hareide har selv deltatt i diskusjonene om Anundsen og ifølge avisen er konklusjonen at Anundsen ikke kan kastes mens høringen pågår. Det er i så fall et brudd på parlamentarisk skikk. Det er heller ikke aktuelt å fremme mistillitsforslag mot statsråden, noe som i praksis vil bli oppfattet som mistillit mot hele regjeringen.

Løsningen er derfor å be statsminister Erna Solberg avsette Anundsen. Dette kan avverge en vanskelig parlamentarisk situasjon, men det krever samtidig at partileder Hareide setter hardt mot hard, skriver avisen.

(NTB)