Hevder kvinnen rømte fordi hun var i sjokk

Advokaten til den 25 år gamle kvinnen som er pågrepet etter ambulansekapringen i går, hevder hun rømte fra politiet fordi hun var i sjokk etter trafikkulykken. Hun nekter straffskyld.

AVHØRES: Den 25-årige kvinnen som er siktet etter gårsdagens hendelser der kapring av en ambulanse inngikk, skal etter planen avhøres i formiddag. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 25 år gamle kvinnen, som er siktet for våpenbefatning etter ambulansekapringen i Oslo i går, skal avhøres av politiet i formiddag.

Forsvarer John Arild Aasen uttalte seg til Dagbladet på vei inn til avhøret.Der fastholder han at kvinnen nekter straffskyld for det hun er siktet for.

- Hun erkjenner ikke straffskyld, og har ikke gjort noe galt. Hun var med i bilen, men det var alt, sier Aasen.

FLYKTER: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på en «gal manns ferd» i en kapret ambulanse. Video: Dagbladet / Per Aanstad Vis mer

Tatt i butikk

Kvinnen var med i bilen som kjørte av veien på Rosenhoff i går.

Det var der ambulansen skal ha blitt kapret av en 32 år gammel mann, som også er pågrepet av politiet, og vil avhøres i løpet av dagen.

Fra ulykken skjedde til kvinnen ble pågrepet, gikk det flere timer, hvor politiet jaktet etter henne på Sandaker senter i firetiden i går.

Hun ble pågrepet på Sandaker Senter, inne i butikken Bogerud Tekstil. Senteret ligger like ved stedet hvor politiet klarte å stoppe ambulansekapreren. Ifølge NRK skal kvinnen ha oppholdt seg i butikken i en times tid.

- Jeg har vært i kontakt med den ansatte som var på jobb. Det jeg har fått høre er at vedkommende har vært i butikken og oppført seg som en kunde, sa butikksjefen til Dagbladet i går

Oslo 20191022. 
Ambulance stolen i Oslo center. This car was probably hit by the ambulance. 
Photo: Haakon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20191022. Ambulance stolen i Oslo center. This car was probably hit by the ambulance. Photo: Haakon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

En person som hadde oppholdt seg i butikken gjenkjente politiets etterlysning og tok kontakt med en vekter.

- Var i sjokk

Advokat Aasen sier kvinnen rømte fra ulykkesstedet fordi hun var i sjokk.

- Hun hadde gått rundt med en bil, kommet seg ut av den, og var således i sjokk, sier han.

Han beskriver timene hvor politiet jaktet på kvinnen, som «forferdelig» for henne.

- Det var forferdelig. Hun var rett og slett redd, såvidt jeg har forstått.

- Vurderte hun ikke i melde seg på noen måte?

- Hun var fortsatt i sjokk og i villrede på hva hun skulle gjøre, sier han.

Kritisk til manglende siktelse

Han vil ikke si noe om forholdet mellom kvinnen og den pågrepne mannen.

Han er også kritisk til politiet i Oslo fordi han fortsatt ikke har en eksakt siktelse.

- Det første vi vil ha er en eksakt siktelse. Det har vi ikke fått til nå. Det er det første vi vil etterspørre. Vi har hørt at hun er siktet for brudd på våpenlovgivning, og det er etter min mening ikke tilstrekkelig, sier Aasen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer