Britisk etterretning

Hevder Lavrov lyver

Britisk etterretning tror Sergej Lavrov ønsker å gjennomføre folkeavstemninger i okkuperte territorier.

ENDRET MÅL: Sergej Lavrov uttalte 20. juli at Russland hadde utvidet sitt mål for krigen i Ukraina. Foto: Jurij Kadobnov / Pool via REUTERS
ENDRET MÅL: Sergej Lavrov uttalte 20. juli at Russland hadde utvidet sitt mål for krigen i Ukraina. Foto: Jurij Kadobnov / Pool via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske etterretningstjenesten anklager Russlands utenriksminister Sergej Lavrov for å lyve om landets mål for krigen i Ukraina.

Den russiske utenriksministeren sa 20. juli at landet hadde utvidet siktet for den påståtte «militære spesialoperasjonen» til å også omfatte regionene Kherson og Zaporizjzja, og ikke bare de fra før okkuperte påståtte folkerepublikkene i Donetsk og Luhansk.

De to fylkene Kherson og Zaporizjzja omfatter strategisk viktige kystområder mot Svartehavet. Mesteparten av begge fylkene er under russisk okkupasjon.

- Ikke utvidet

I en fersk rapport hevder den britiske etterretningstjenesten at Lavrovs utspill om å utvide operasjonen trolig er løgn.

- Russland har ikke utvidet sin krig. Å holde kontroll på disse områdene var nesten helt sikkert ett av de opprinnelige målene med invasjonen, skriver etterretningstjenesten.

De mistenker Lavrov for å komme med utspillet for å rettferdiggjøre et referendum i områder som ble okkupert etter krigens start 24. februar.

Referendum

Russland eller prorussiske styrker har siden 2014 okkupert tre områder i landet: Krim, deler av Donetsk fylke og deler av Luhansk fylke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer