Hevder LTTE-leder fortsatt er i live

Vil vise seg fram igjen «når tiden er inne».

HEVDET AT HAN BLE DREPT: Regjeringsstyrkene sendte ut dette bildet av det de påstod var Velupillai Prabhakaran da de hevdet at han var drept. Foto: AFP PHOTO/Scanpix
HEVDET AT HAN BLE DREPT: Regjeringsstyrkene sendte ut dette bildet av det de påstod var Velupillai Prabhakaran da de hevdet at han var drept. Foto: AFP PHOTO/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Tamiltigrenes leder Velupillai Prabhakaran er ikke drept, hevder en gruppe i LTTE-geriljaen på Sri Lanka. LTTEs ledelse er i sikkerhet og vil tre fram igjen «når tiden er inne», sier talsmenn.


Talsmenn for den tamilske opprÃrsbevegelsens etterretningstjeneste tilbakeviste mandag meldinger om at Prabhakaran er død. En annen LTTE-avdeling avviste å kommentere spørsmålet, meldte nettstedet TamilNet.

Søndag sa LTTEs leder for internasjonale forhold Selvarasa Pathmanathan at Prabhakaran hadde falt som «martyr i kampen mot Sri Lankas regjering». Regjeringen i Colombo sier den har levninger av Prabhakaran som om nødvendig kan DNA-testes.

Pathmanathan sa i helgen til den britiske rikskringkastingen BBC at bevegelsen nå vil føre sin kamp videre med ikkevoldelige midler.

- Vi er som tidligere sagt villige til å gå inn i en demokratisk prosess for å oppnå tamilsk selvstyre, framholdt han.

Sri Lankas regjering hevdet i forrige uke at den hadde vunnet det siste og avgjørende slaget i sin mer enn 25 år lange krig mot LTTE. Ifølge en militær talsmann ble over 6.250 regjeringssoldater og rundt 22.000 tamilske opprørere drept i sluttfasen av krigen.

(NTB)

 

I LIVE?: Vellupillai Prabhakarans tilhengere hevder han er i live. Foto: REUTERS/Bazuki Muhammad/Scanpix
I LIVE?: Vellupillai Prabhakarans tilhengere hevder han er i live. Foto: REUTERS/Bazuki Muhammad/Scanpix Vis mer