Hevder Michelle Obama tvang ham til å hilse

Indonesisk minister angrer på «upassende» håndtrykket.

- TVANG: Indonesias informasjonsminister Tifatul Sembiring hevder Michelle Obama tvang han til å hilse på henne. Foto: AP Photo/APTN/Scanpix
- TVANG: Indonesias informasjonsminister Tifatul Sembiring hevder Michelle Obama tvang han til å hilse på henne. Foto: AP Photo/APTN/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg prøvde å unngå å bli berørt av fru Obama, men hun holdt hendene sine så nært mine at vi kom borti hverandre, skrev Indonesias informasjonsminister Tifatul Sembiring til sine titusener av følgere på Twitter.

Meldingen har skapt stor internasjonal debatt, men i et videoopptak lagt ut på YouTube gliser Sembiring mens han strekker ut begge hendene for å håndhilse på Michelle Obama.

Sembiring var en av dem som ønsket presidentparet velkommen da de ankom Jakarta tirsdag denne uka. Obama tilbrakte sine første barneår i det muslimske landet.

Unngår kontakt med kvinner Indonesia har verdens største muslimske befolkning, men de aller fleste er svært moderate. Men Sembiring er blant de kontroversielle og sier han unngår kontakt med kvinner som ikke er i slekt med ham.

Dette har han lenge ment, og meldingen på Twitter var i respons til mange andre Twitter-meldinger som la merke til håndtrykket og satte spørsmålstegn ved hans påstander om at en god muslim begrenser sin kontakt med kvinner, skriver nyhetsbyrået AP.

Informasjonsministeren  har tidligere sendt ut svært omstridte meldinger på Twitter. Blant annet har han uttrykt at mangel på god moral har skylda for naturkatastrofer, spøkt om AIDS og gjengitt sitater av Adolf Hitler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer