Hevder Milosevic bløffer om dårlig helse

Legene som har undersøkt Slobodan Milosevic konkluderer med at helsetilstanden er «absolutt tilfredsstillende», og kritiske røster hevder at han bløffer for å slippe ut av fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Milosevic ble i all hast kjørt til et militærsykehus natt til torsdag, etter å ha klaget over smerter i brystet. Legene som undersøkte ham fant imidlertid ingenting som tydet på noe nær forestående hjerteanfall.

Serbias justisminister opplyste natt til fredag at den tidligere presidentens helsetilstand på langt nær var «alarmerende», og kritiske røster anklager Milosevic for å bløffe for å slippe ut av fengselet, skriver den britiske avisa The Independent.

Soner på «Hyatt»Den krigsforbrytertiltalte 59-åringen ble pågrepet 1. april, og har siden sittet i varetekt i et fengsel i Beograd.

Selv om fengselsfløyen der han sitter på folkemunne omtales som «Hyatt», har Milosevic få privilegier bortsett fra varmt vann, aviser og tilgang til en liten kafeteria.

Cellen har ingen vinduer, og Milosevic har ikke fått positivt svar på sin bønn om varmeovn, radio og kaffetrakter i cellen.

«Utålelig»Leger har tidligere opplyst at Slobodan Milosevic lider av diabetes og høyt blodtrykk, men flere stiller spørsmål ved hvorfor dette først har blitt kjent etter at han ble varetektsfengslet.

Milosevics støttespillere bruker eks-presidentens helse som argument for at han må løslates fra fengselet.

- Milosevic hadde god helse da han kom til fengselet, og nå er han på randen av å få hjerteanfall. Forholdene der er helt åpenbart ikke normale, sier en talsmann for Milosevics sosialistparti til den engelske avisen Daily Telegraph.

Andre talsmenn for partiet omtaler fengselsforholdene som «utålelige», mens medlemmer av familien betegner 59-åringens helsetilstand som «ganske alvorlig».

Advokat avviser

Det avviser selv Milosevics advokat Toma Fila, som sier at helsesituasjonen «ikke er dramatisk» og «ikke trenger få noen innvirkning på etterforskningen» i saken.

Serbias statsminister Zoran Djindjic understreker da også at Milosevics helse «ikke endrer den juridiske prosedyrens natur», og sier at eks-presidenten uansett vil måtte svare på anklagene om korrupsjon.

(NTB)