Hevder mobiltelefoner ikke tåler kulde

Svenske fagfolk avdekker svakhet.

VIRKER IKKE: Moderne mobiler tåler kulda alt for dårlig, mener svenske forskere. Illustrasjonsfoto: Jon Eeg /SCANPIX
VIRKER IKKE: Moderne mobiler tåler kulda alt for dårlig, mener svenske forskere. Illustrasjonsfoto: Jon Eeg /SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Moderne mobiltelefoner tåler ikke kulde. Noen modeller slutter å fungere straks temperaturen synker ned mot null, fordi batteriet blir for svakt, sier svenske fagfolk.

De mener produsentene gir for lite informasjon om dette til forbrukere i land med mye fuktighet og kulde, slik forholdene er i Norden. l bruksanvisningene for telefoner fra finske Nokia heter det at telefonene bør håndteres i temperaturer mellom 15 og 25 plussgrader.

Konkurrentene LG, Siemens og Sony Ericsson oppgir at deres telefoner tåler temperaturer fra minus 10 til pluss 55 grader. Apple skriver i bruksanvisningen for sin iPhone at den ikke bør brukes i temperaturer under 0 eller over 35 grader.

Den nye typen mobiler med trykkfølsomme ruter i stedet for vanlige knapper, er spesielt temperaturfølsomme, skrev nyhetsbyrået TT lørdag.

- Bor man i et land med mye kulde og fuktighet, er dette noe produsenten bør si fra om, sier forbrukerjuristen Marek Andersson.

Nokias sjef for kundeservice i Sverige Anders Larsson sier at selskapets telefoner nok fungerer i temperaturer under 15 varmegrader. Men blir det kaldt, kan enkelte funksjoner svekkes slik at for eksempel displayet blir tregt, medgir han.

(NTB)

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer