Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder mobiltelefoner ikke tåler kulde

Svenske fagfolk avdekker svakhet.

VIRKER IKKE: Moderne mobiler tåler kulda alt for dårlig, mener svenske forskere. Illustrasjonsfoto: Jon Eeg /SCANPIX
VIRKER IKKE: Moderne mobiler tåler kulda alt for dårlig, mener svenske forskere. Illustrasjonsfoto: Jon Eeg /SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moderne mobiltelefoner tåler ikke kulde. Noen modeller slutter å fungere straks temperaturen synker ned mot null, fordi batteriet blir for svakt, sier svenske fagfolk.

De mener produsentene gir for lite informasjon om dette til forbrukere i land med mye fuktighet og kulde, slik forholdene er i Norden. l bruksanvisningene for telefoner fra finske Nokia heter det at telefonene bør håndteres i temperaturer mellom 15 og 25 plussgrader.

Konkurrentene LG, Siemens og Sony Ericsson oppgir at deres telefoner tåler temperaturer fra minus 10 til pluss 55 grader. Apple skriver i bruksanvisningen for sin iPhone at den ikke bør brukes i temperaturer under 0 eller over 35 grader.

Den nye typen mobiler med trykkfølsomme ruter i stedet for vanlige knapper, er spesielt temperaturfølsomme, skrev nyhetsbyrået TT lørdag.

- Bor man i et land med mye kulde og fuktighet, er dette noe produsenten bør si fra om, sier forbrukerjuristen Marek Andersson.

Nokias sjef for kundeservice i Sverige Anders Larsson sier at selskapets telefoner nok fungerer i temperaturer under 15 varmegrader. Men blir det kaldt, kan enkelte funksjoner svekkes slik at for eksempel displayet blir tregt, medgir han.

(NTB)

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media