Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder Nord-Korea gjennomførte missiloppskytning fra ubåt

- Gjennomførte vellykket missiloppskytning, etter mislykket forsøk i november.

NY TEST: Dette bildet, sluppet av det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA, skal angivelig vise testoppskytningen av en ballistisk rakett avfyrt fra en ubåt i mars. Nå hevder sørkoreanske medier at Nord-Korea og diktator Kim Jong-un har gjennomført en ny oppskytning.
NY TEST: Dette bildet, sluppet av det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA, skal angivelig vise testoppskytningen av en ballistisk rakett avfyrt fra en ubåt i mars. Nå hevder sørkoreanske medier at Nord-Korea og diktator Kim Jong-un har gjennomført en ny oppskytning. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Korea og diktator Kim Jong-un skal ha gjennomført en missiloppskytning fra ubåt i desember, etter et mislykket forsøk på det samme i november, melder Sør-Koreanske medier ifølge Reuters

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap siterer imidlertid en ikke navngitt militærkilde, som hevder at testoppskytningen var mislykket. 

Militæret i Sør-Korea har så langt ikke bekreftet noen av opplysningene.

En sørkoreansk militærtjenestemann forteller Reuters at Nord-Korea fortsatt jobber med å utvikle teknologien som gjør det mulig å skyte opp missiler fra landets ubåter, men flere eksperter mener diktatorstaten fortsatt er et godt stykke unna å komme i mål. 

Bløff Etter den tilsynelatende vellykkede oppskytningen av en undervannsrakett i mai i fjor, sendte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået og Kim Jong-uns personlige propagandabyrå, KCNA, ut triumferende bilder av den unge diktatoren

Testen «verifiserte og bekreftet at missiloppskytningen fra ubåten oppfylte de seineste militære, vitenskapelige og tekniske kravene», het det i meldingen fra byrået.

Men allerede før bildene ble sluppet, kranglet ekspertene om hvor stor fremgang Nord-Koreas rakettprogram hadde hatt. Flere eksperter hevdet at bildene var manipulerte og en bløff. 

Det har ikke kommet noen meldinger om nye rakettoppskytninger fra offisielt hold i Nord-Korea de siste dagene. 

Nord-Korea har tidligere gjennomført flere atomprøvesprengninger, og truet i mars USA om at de når som helst kan sende av gårde en rakett med atomvåpen hvis landet angripes. 

- Hvis USA angriper oss vil vi slå tilbake, sa den nordkoreanske ambassadøren i Storbritannia, Hyun Hak-bong, den gang.

- 20 atomstridshoder I slutten av april skrev Wall Street Journal at Nord-korea allerede kan ha så mange som 20 atomstridshoder, og nok anriket uran til å produsere ytterligere 20 innen utgangen av neste år. 

Amerikanske analytikere har så langt vært noe mer konservative i sine anslag, og mener diktaturet disponerer mellom 10 og 16 stridshoder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media