Hevder nordmenn ga penger til fryktede antiislamister

Islamist-hackere har brutt seg inn hos English Defence League.

GATEOPPRØR: English Defence League (EDL)-tilhengere i møte med politifolk under en demonstrasjon i Leicester 4. februar i år. Organisasjonen har raskt vokst seg stor, og har også en norsk avlegger i Norwegian Defence League. Foto: Reuters/Darren Staples/Scanpix
GATEOPPRØR: English Defence League (EDL)-tilhengere i møte med politifolk under en demonstrasjon i Leicester 4. februar i år. Organisasjonen har raskt vokst seg stor, og har også en norsk avlegger i Norwegian Defence League. Foto: Reuters/Darren Staples/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hackerne har publisert opplysninger om at fire nordmenn har gitt antiislamistene i English Defence League penger.

Totalt står drøyt 160 navn og adresser oppført på ei liste som nå sirkulerer på nettet. Blant dem er fire nordmenn. I tillegg finnes også e-postadresser, passord, IP-adresse og telefonnummer.

EDL er den antiislamistiske organisasjonen som Anders Behring Breivik hyller i sitt såkalte manifest, og som har mobilisert tusener til en folkelig og aggressiv protest mot islam i Storbritannia. Hvem som har støttet den kontroversielle organisasjonen med penger har vært en godt bevart hemmelighet.

- Lovbrudd - Denne artikkelen inneholder databaser, navn, adresser, eposter, passord, telefonnumre og IP-adresser tilhørende English Defence League og British National Party. All informasjonen er skaffet til veie av meg - TriCk - og jeg representerer TeaMp0isoN og Mujahideen Hacking Unit (sic), står det i et Word-dokument der informasjonen er publisert.

Videre står det:

- Jeg vet at jeg har brutt lovene om datasikkerhet og misbruk av datautstyr, men jeg er en hacker og dette er det vi driver med.

EDL har bekreftet hackerangrepet.

Kjøpte T-skjorte Det er totalt fire nordmenn som står oppført på lista. En forretningsmann og gründer, en rockemusiker og en kulturarbeider, alle fra Oslo, og en politisk aktiv transportarbeider fra Sørlandet.

- Jeg skulle gi litt penger til veldedighet, og ga til flere organisasjoner. Jeg trodde EDL var antifascister, men ble ringt ned av bekjente på Blitz etter at jeg hadde gitt EDL penger. Men det var bare 100-200 kroner, sier musikeren til Dagbladet.

- Jeg er ikke noe medlem i EDL, jeg har bare kjøpt ei T-skjorte fra hjemmesidene deres, sier transportarbeideren.

Ebay-handel Forretningsmannen fra Oslo har Ebay-kjøp som eneste mulige forklaring på hvordan hans penger har havnet hos EDL.

- Jeg handler mye på Ebay, og har også handlet med engelskmenn. Men jeg har aldri gitt penger til EDL bevisst, sier han til Dagbladet.

Den fjerde utpekte donoren, en kulturarbeider fra Oslo, benekter enhver kontakt med EDL.

- Jeg har bare hørt om organisasjonen i pressen. Dette høres rart ut, og er ikke noe jeg kan si at jeg har gjort, sier mannen.

De fleste påståtte donorene er briter, men det er også franskmenn, nederlendere, amerikanere, australiere og tyskere på lista.

Lammet Facebook Hackeren TriCk er bosatt i England og skal ifølge Daily Beast være 17 år. Gruppa han knyttes til, TeaMp0isoN, har bekreftet å stå bak EDL-angrepet.

De står også bak publiseringen av tidligere statsminister Tony Blairs kontaktinformasjon på nettet, og var sentrale da Facebook ble utsatt for et massivt hackerangrep.

TeaMp0isoN samarbeidet da med pakistanske hackere, da omkring 15 000 Facebook-sider ble lammet. Da uttalte gruppa:

«Allah U Akhbar, for en flott start på 2011 - vi har hacket over 1000 rasistiske og sionistiske Facebook-sider på en dag.»