Hevder nordmenn ga penger til fryktede antiislamister

Islamist-hackere har brutt seg inn hos English Defence League.

GATEOPPRØR: English Defence League (EDL)-tilhengere i møte med politifolk under en demonstrasjon i Leicester 4. februar i år. Organisasjonen har raskt vokst seg stor, og har også en norsk avlegger i Norwegian Defence League. Foto: Reuters/Darren Staples/Scanpix
GATEOPPRØR: English Defence League (EDL)-tilhengere i møte med politifolk under en demonstrasjon i Leicester 4. februar i år. Organisasjonen har raskt vokst seg stor, og har også en norsk avlegger i Norwegian Defence League. Foto: Reuters/Darren Staples/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hackerne har publisert opplysninger om at fire nordmenn har gitt antiislamistene i English Defence League penger.

Totalt står drøyt 160 navn og adresser oppført på ei liste som nå sirkulerer på nettet. Blant dem er fire nordmenn. I tillegg finnes også e-postadresser, passord, IP-adresse og telefonnummer.

EDL er den antiislamistiske organisasjonen som Anders Behring Breivik hyller i sitt såkalte manifest, og som har mobilisert tusener til en folkelig og aggressiv protest mot islam i Storbritannia. Hvem som har støttet den kontroversielle organisasjonen med penger har vært en godt bevart hemmelighet.

- Lovbrudd - Denne artikkelen inneholder databaser, navn, adresser, eposter, passord, telefonnumre og IP-adresser tilhørende English Defence League og British National Party. All informasjonen er skaffet til veie av meg - TriCk - og jeg representerer TeaMp0isoN og Mujahideen Hacking Unit (sic), står det i et Word-dokument der informasjonen er publisert.

Videre står det:

- Jeg vet at jeg har brutt lovene om datasikkerhet og misbruk av datautstyr, men jeg er en hacker og dette er det vi driver med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer