Hevder ny informasjon kan løse ni år gammel drapsgåte

Omtales som russisk-støttet henrettelse.

FORGIFTET: Aleksandr Litvinenko døde etter at han drakk te som var forgiftet i 2006. Han tok selv initiativet til å offentliggjøre dette bildet, som viser ham dødssyk etter å ha blitt forgiftet av det ekstremt farlige radioaktive stoffet polonium-210. Foto: PRIVAT/AP
FORGIFTET: Aleksandr Litvinenko døde etter at han drakk te som var forgiftet i 2006. Han tok selv initiativet til å offentliggjøre dette bildet, som viser ham dødssyk etter å ha blitt forgiftet av det ekstremt farlige radioaktive stoffet polonium-210. Foto: PRIVAT/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eks-agenten Aleksandr Litvinenko døde i 2006 etter å ha drukket te som var forgiftet med det radioaktive stoffet polonium-210 på et hotell i London.

Hvem som sto bak - eller beordret - drapet har vært en gåte, men nå hevder den britiske avisa The Telegraph at det er kommet ny informasjon i saken.

Amerikanske spioner skal ha snappet opp kommunikasjon mellom de som var involvert i drapet på Litvinenko og det hele omtales som «en russisk-støttet henrettelse», skriver Telegraph.

Det var amerikanske NSA (National Security Agency) som fanget opp kommunikasjon mellom nøkkelpersoner i Moskva og London. Dette er senere brakt videre til britiske myndigheter og skal være bevis på at høytstående personer i Russland var involvert.

Lydklipp Kort tid før han døde hevdet Litvinenko fra sykesengen at Russlands president Vladimir Putin ga ordren om å drepe ham. Beskyldningene er gjentatte ganger blitt tilbakevist av russiske myndigheter.

Allerede i sommer snakket dommer Robert Owen om den spesielle saken i Royal Court of Justice i London. Arbeidet med å samle inn bevis startet ikke før på nyåret 2015.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer