BLE DREPT PÅ BACKPACKING: De to britiske turistene Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet drept på ei strand på ferieøya Koh Tao i Thailand i september. Onsdag startet rettsaken mot de to burmeserne som er tiltalt for å ha drept dem. Foto: Reuters
BLE DREPT PÅ BACKPACKING: De to britiske turistene Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet drept på ei strand på ferieøya Koh Tao i Thailand i september. Onsdag startet rettsaken mot de to burmeserne som er tiltalt for å ha drept dem. Foto: ReutersVis mer

Hevder nye beviser kan renvaske de to tiltalte i brutalt turistdrap

Hannah (23) og David (24) ble funnet drept på ferieøy i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag startet rettsaken mot to burmesiske gjestearbeidere, Zaw Lin og Way Phyo, som er tiltalt for å ha drept to britiske backpackere på ferieøya Koh Tao i Thailand.

Det var Hannah Witheridge (23) fra Norfolk og David Miller (24) fra Jersey som i september ble funnet drept på stranda på Sairee Beach på ferieøya.

Nye beviser De ble funnet nesten nakne, med brutale hodeskader. En blodig hakke ble også funnet på stedet, som politiet tror er drapsvåpenet.

Én av mennene innrømmet i starten av oktober at han drepte de to britene, og etter at det skal ha blitt funnet DNA-spor av begge mennene på stedet innrømmet også den andre forbrytelsen. De innrømmet også å ha forgrepet seg på Witheridge.

Like etter trakk de to mennene tilbake innrømmelsene sine, som hevdet de hadde blitt torturert av politiet til å komme med en innrømmelse. De har i etterkant flere ganger hevdet sin uskyld.

Familien til de to drepte er tilstede under rettsaken som nå pågår på naboøya Koh Samui, ifølge The Telegraph.

Avisa skriver også at de to tiltaltes forsvarer onsdag uttalte at han mener nytt bevismateriale fra britiske myndigheter kan bevise at de to tiltalte er uskyldige.

- Vi har fått ny informasjon fra England som viser uoverenstemmelser i saken. Det er viktige beviser, sa forsvarsadvokat Nakhon Chompuchat utenfor rettsalen i dag, ifølge avisa.

Han ville ifølge avisa ikke si noe mer om de nye bevisene, men at de vil bli lagt fram i retten allerede torsdag.

Vil ha vurdering av uavhengig ekspertise - Vi håper sannheten kommer fram. Vi håper at rettssystemet i Thailand har de samme standardene som andre internasjonale land har, sa advokaten ifølge avisa.

Politimannen som først kom til drapsstedet, og legen som undersøkte kroppene, vitnet i rettsalen i dag, skriver avisa. Politimannen skal ha forklart at han først fant mannskroppen liggende på stranda, før han fant kvinnekroppen bak noen stener på stranda.

I rettsalen stilte forsvarerne spørsmål ved hvordan thailandsk politi har håndtert saken. De påpekte at det tok flere timer før politiet sikret drapsstedet, og at en doktor ikke ble tilkalt før seinere på dagen. Forsvarerne hevder også at det er avvik mellom DNA-bevisene til thailandsk politi og britisk politi.

Frosvarerne har bedt om at rettsmedisinsk bevismateriale som politiet samlet fra åstedet skal bli sendt til uavhengig ekspertise for vurdering. Det vil dommeren ta stilling til i morgen, ifølge The Telegraph.

Kissana Phathanacharoen, en representant for det thailandske politiet, sier likevel til avisa at etterforskningen har blitt gjennomført på riktig måte.

Politimannen mener også at de har klare beviser for at de er de to burmesiske mennene som har gjort ugjerninga.

Det er forventet at det kommer en dom i saken i oktober i år.

TILTALT FOR DRAP: To burmesiske gjestearbeidere, Zaw Lin (Til høyre) og Win Zaw Htun (til venstre) møtte i dag opp til rettsaken mot dem. De er tiltalt for å ha drept to britiske turister. Foto: NTB Scanpix
TILTALT FOR DRAP: To burmesiske gjestearbeidere, Zaw Lin (Til høyre) og Win Zaw Htun (til venstre) møtte i dag opp til rettsaken mot dem. De er tiltalt for å ha drept to britiske turister. Foto: NTB Scanpix Vis mer