DRAP I NATT: Den 23 år gamle mannen ble funnet drept i denne firemannsboligen i Lisleherad utenfor Notodden. Foto: TOR KEISER
DRAP I NATT: Den 23 år gamle mannen ble funnet drept i denne firemannsboligen i Lisleherad utenfor Notodden. Foto: TOR KEISERVis mer

Hevder øksedrap var nødverge

43-åring siktet for drapet på en 23 år gammel mann i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

43-åringen ble pågrepet og siktet for drapet etter at 23-åringen ble funnet drept i boligen hans på Notodden i Telemark. Mannen tok selv kontakt med politiet klokken 00.21 natt til torsdag og meldte fra om hva som hadde skjedd i leiligheten hans.

— Han har nektet straffskyld og begrunnet det med at det var en handling i nødverge, sier visepolitimester Runar Karlsen i Telemark politidistrikt til NTB.
— Han har forklart at det var en ren nødvergehandling, og erkjenner ikke straffskyld. Han har samtykket i 14 dagers varetektsfengsling for at politiet skal få tid til å etterforske saken. Det har han gjort frivillig, sier mannens forsvarer, advokat Borgar Veiding til NTB.
Kjente hverandre
Den siktede 43-åringen og den avdøde 23-åringen har kjent hverandre i lang tid. Både politiet og den siktedes forsvarer bekrefter at en øks var involvert i hendelsen.
— Vi har beslaglagt en øks i leiligheten, og den antar vi at er benyttet til voldshandlingene, sier Runar Karlsen.

43-åringen blir begjært varetektsfengslet fredag formiddag, men siden han har samtykket i varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll blir det ikke noe ordinært fengslingsmøte.
Obduksjon fredag
Den siktede har tidligere vært i kontakt med politiet, og er i likhet med den avdøde fra Notodden. 23-åringen vil fredag bli brakt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon.
— Vi har hentet ham ut av leiligheten, og håper på å få en foreløpig obduksjonsrapport i løpet av fredag, sier Karlsen.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hendelsesforløpet, men har brakt inn flere personer til avhør.
Flere avhør
— Det dreier seg om en firemannsbolig, og det var personer til stede i noen av de andre leilighetene. Disse personene har vi nå gjennomført vitneavhør av, opplyser visepolitimesteren.
Vitneavhørene vil antakeligvis fortsette fredag.
— Vi har tatt en rekke avhør i dag, men antar at det er flere som skal avhøres. Vi er opptatt av å kartlegge hva som skjedde. Videre vil vi også fortsette undersøkelsene på åstedet, sier Runar Karlsen til NTB.

(NTB)