Hevder Palmes mystiske dagbok er sporløst forsvunnet. Kunne bidratt til oppklaring av drapsgåten

Palmes sønn nekter kjennskap til saken.

MYSTISK DAGBOK: Ti dager etter drapet på Palme i 1986, brøt det svenske sikkerhetspolitiet Säpo seg inn i et sikkerhetsskap på Palmes kontor. Der skal de blant annet ha funnet en dagbok, melder Expressen. Foto: NTB Scanpix
MYSTISK DAGBOK: Ti dager etter drapet på Palme i 1986, brøt det svenske sikkerhetspolitiet Säpo seg inn i et sikkerhetsskap på Palmes kontor. Der skal de blant annet ha funnet en dagbok, melder Expressen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ansiktet til Olof Palme pryder i dag førstesiden til den svenske avisa Expressen, med tittelen: «Palmes dagbok mystisk forsvunnet».

Ti dager etter drapet på Palme i 1986, brøt det svenske sikkerhetspolitiet Säpo seg inn i et sikkerhetsskap på Palmes kontor. Der skal de blant annet ha funnet en dagbok, melder Expressen.

Men dagboken, som kunne gitt viktige svar på gåten rundt Palme-drapet, forsvant angivelig på mystisk vis etter kort tid.

- Jeg er blitt fortalt at den ble overlevert få dager etter drapet, men jeg vet ikke til hvem, sier Anders Helin som da jobbet hos påtalemyndigheten.

Vil ikke svare Konsekvensen er at de opplysningene som var i dagboken, og som kan ha bidratt til å oppklare drapet, aldri ble en del av Palme-etterforskningen.

På spørsmål om Palme-familien har dagboken, svarer Helin gjentatte ganger:

- Det svarer jeg ikke på.

Expressen har konfrontert Palmes sønn Mårten Palme med opplysningene om denne dagboken. Han benekter at faren førte dagbok.

- Han skrev ikke dagbøker, jeg kjenner ikke til det.

- Men kan det ha vært en annen form for dagbok, en notatbok?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.