Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder Pearl er henrettet

Flere nyhetsbyråer har mottatt melding om at Wall Street Journal-reporter Daniel Pearl er henrettet. Samtidig krever en gruppe 18 millioner kroner i løsepenger for ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Kidnapperne forelenger dødsfristen

CNN melder nå at arbeidsgiveren til den kidnappede journalisten Daniel Pearl, har mottatt en epost med melding om at han er drept.

Samtidig melder Pakistansk politi at en gruppe krever to millioner dollar i løsepenger mot å spare hans liv.

Steve Goldstein i Wall Street Journal sier til CNN at de fremdeles håper at meldingene om at han er drept ikke er sanne.

Politiet i Karachi sier i kveld at en gruppe har krevd to millioner dollar i løsepenger innen 36 timer. Dersom de mottar pengene skal han bli løslatt.

Gruppen som påstår de har kidnappet Pearl kaller seg «The National Movement for the Restoration of Pakistani Sovereignty».

Gruppen sende epost til flere nyhetsorganisasjoner i går, hvor de opplyste at de ville forlenge fristen med ett døgn før de ville ta livet av Pearl.

Kidnapperne krevde at:

  • Alle pakistanere i USAs fangenskap etter krigen i Afghanistan skulle løslates
  • At pakistanske fanger som sitter i USA skal få møte advokater og familie
  • At Talibans tidligere ambassadør i Pakistan, Abdul Salam Zaeef, blir satt fri
  • At USA gir Pakistan F16 kampfly som de var lovet før Pakistan gjennomførte sine atomprøvesprengninger i mai 1998.

USA har ikke innfridd noen av kravene, og også den nye fristen fra kidnapperne er nå ute.

USAs president, George W. Bush, sier at de har noen spor å gå etter i jakten på kidnapperne, men Bush legger til at de er svært bekymret for reporteren.

Både FBI og CIA skal være i Pakistan for å hjelpe til i etterforskningen av kidnappingen.

Utenriksminister Colin Powell opplyser at han har vært i kontakt med Pakistans president i forbindelse med Pearl-saken, og sa i går at han ville gjøre alt som var mulig for å Pearl løslatt.

Forsvant på jobb i Pakistan

Pearl forsvant for ni dager siden i den pakistanske byen Karachi, etter at han skulle ut og møte en kilde i en sak han arbeidet med. En islamistisk gruppe har sendt ut bilder av Pearl i fangenskap, og på minst ett av bildene har han en pistol rettet mot hodet.

Hjemme i USA sitter hans kone, Marianne. Hun venter om tre måneder parets første barn og sier at hun ikke har sovet på seks dager.

- Jeg er ikke desperat, for hvis jeg ikke tror på muligheten for en dialog her, kan jeg slutte å tro på alt. Det kan jeg ikke, for jeg er gravid, sier Marianne Pearl.

Hun er selv journalist og er ofte med mannen på journalistoppdrag. Hun ble derimot hjemme denne gangen på grunn av barnet de to venter.

<B>KIDNAPPET: Journalisten Daniel Pearl forsvant i forrige uke, da han skulle møte en kilde i Pakistan.
Hele Norges coronakart