Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder Pelosi har «mistet grepet»

I MØTE: USAs president Donald Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj møtte pressen i FN-hovedkvarteret i New York. Da fikk sistnevnte spørsmål om anklagene mot Trump. Video: AP Vis mer

USAs president Donald Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj møte i 20.30-tida norsk tid pressen i FN-hovedkvarteret i New York.

Pressemøtet kommer midt oppi skandalen rundt et nå offentliggjort opptak av en tidligere samtale mellom de to, der Trump blir hørt mens han tilsynelatende ber Zelenskyj om å etterforske den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden.

Trump nekter for at han la press på Zelenskyj, men demokratene i Representantenes hus, med speaker Nancy Pelosi i spissen, har varslet en riksrettsprosess mot presidenten.

UNDER ANGREP: Flertallsleder Nancy Pelosi får passet påskrevet av Trump. Foto: Al Drago / Reuters / NTB Scanpix
UNDER ANGREP: Flertallsleder Nancy Pelosi får passet påskrevet av Trump. Foto: Al Drago / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Presidenten hevdet under pressekonferansen at Pelosi har «mistet grepet».

Fleipet

Trump innledet med å fleipe om at Zelenskyj «er mer berømt» enn ham. Han pekte også mot pressefolkene, og bemerker: «De ønsker å høre hvert eneste ord.»

Dette er første gang de to møtes fysisk. Tidligere har de bare snakket sammen på telefon.

- Vi har snakket sammen et par ganger, sa Trump.

Zelenskyj beskrev telefonsamtalen i juli som normal.

- Vi snakket om mange ting, og jeg ... jeg mener og dere leste det, at ingen presset meg, sier den ukrainske presidenten.

- Det var ikke noe press, og det vet dere, fulgte Trump opp.

OFFENTLIGGJORT: Telefonsamtalen mellom Donald Trump og Ukrainas president, Volodomyr Zelenskyj, er offentliggjort. Skjermdump: Det hvite hus. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

- Mistet grepet

Trump gikk så hardt ut mot flertallsleder Nancy Pelosi. Han uttalte at hun har «gått seg vill».

- Så vidt jeg kan se, er Nancy Pelosi ikke lenger speaker i Representanthuset, sa Trump, og bemerket at hun er «tatt over av det radikale venstre».

Trump og Pelosi hadde en samtale i går. Pressen ville vite om presidenten benyttet anledningen til å spørre flertallslederen om det fins en vei ut av riksrettsprosessen.

- På ingen måte. Hun har mistet grepet. Hun er tatt over av det radikale venstre. Hun er muligens venstreradikal selv, men hun har virkelig mistet grepet, var presidentens svar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling