Norges mest omfattende kriminalsak

Hevder politiet jukset med bevisene

Hemmelige politiavhør og skjulte lydopptak skal bevise at politiet har jukset med bevisene og skapt Lime-saken, mener hovedsiktedes forsvarere.

ANKLAGER POLITIET: Advokatene Arve Ringsbye (t.v.) og Morten Kjensli mener politiet har jukset med bevisene i Lime-saken. I midten hovedtiltalte Sajjad Hussain Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
ANKLAGER POLITIET: Advokatene Arve Ringsbye (t.v.) og Morten Kjensli mener politiet har jukset med bevisene i Lime-saken. I midten hovedtiltalte Sajjad Hussain Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Advokatene Morten Kjensli og Arve Ringsbye mener hemmelige politiavhør og skjulte lydopptak dokumenter at politiet har jukset med bevisene i Lime-saken.

De to advokatene mener nå at Lime-saken, hvor de hovedtiltalte er tiltalt for menneskehandel, er konstruert og skapt av politiet.

Kjensli og Ringsbye er forsvarer for hovedtiltalte Sajjad Hussain.

- De nye opplysningene – lydbåndopptak – ble i forrige uke overlevert dommerne i Borgarting lagmannsrett. Lydbåndene, som er tatt opp i skjul, viser at de fornærmede har blitt instruert av politiet. Politiforklaringene og de 10 fornærmedes forklaringer i retten framstår som et falsum. Vi kan ikke forstå opptakene annerledes enn at politiet instruerte de fornærmede – mot bedre viten – til å avgi forklaringer og anmeldelser som ikke er riktige, sier advokat Morten Kjensli.

– Instruert

Advokatene Kjensli og Ringsbye mener med det å kunne bevise at politiet har jukset. Og at de fram til nå ukjente lydopptakene dokumenterer uredeligheter fra politiets side.

Aktor i saken, statsadvokat Geir Evanger, mener lydbåndene ikke har noen betydning for saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer